«Έπεσαν» όλες οι έδρες στην 6η αγωνιστική μπάσκετ

«Έπεσαν» όλες οι έδρες στην 6η αγωνιστική μπάσκετ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, έτσι όπως αποτυπώνεται σε αριθμούς μετά και την 6η αγωνιστική της Basket League (5/5 νίκες, 2/2 στο Κύπελλο, καλύτερη επίθεση), σε συνδυασμό με το εξαιρετικό μπάσκετ που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι», δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Και στο Περιστέρι, με το επιβλητικό 93-67, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξε πως έχει τον τρόπο να αντεπεξέρχεται στις εγχώριες υποχρεώσεις της αλλά και στην Ευρωλίγκα (6 νίκες – 2 ήττες). Με την προσθήκη του Κουίνσι Εϊσι (η άφιξή του υπολογίζεται προς το τέλος της εβδομάδας) αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, που ούτως ή άλλως είναι η δύναμή της.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τον διασυρμό στο Βελιγράδι, έβγαλε αντίδραση στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας 81-64, όντας συνεπής αμυντικά, όμως παρουσιάζοντας αρκετά επιθετικά προβλήματα, ενώ ήταν για μια ακόμη φορά άστοχος από το τρίποντο (4/21), και ενόψει του αγώνα της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με την Ούνικς Καζάν θα πρέπει να βρει λύσεις.

Μεγάλες νίκες του Κολοσσού επί της ΑΕΚ, του Αρη επί του Προμηθέα, του Ιωνικού στο Λαύριο και του Απόλλωνα επί του Ηρακλή.

Η ΑΕΚ, που χθες πρόσθεσε στη «μαύρη» λίστα της άλλο ένα ban (το δέκατο συνολικά) από τη FIBA, βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, κάτι που φάνηκε και από την εντός έδρας ήττα της από τον Κολοσσό, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.  

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Basket League επικράτησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι, οι νίκες των Αρη και Ιωνικού επί των Προμηθέα και Λαυρίου, αντιστοίχως, ανέδειξαν προβληματισμούς για τις δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν. Οι Πατρινοί θα πορευτούν με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο τους, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Λούις Κασιμίρο. Ο 55χρονος κόουτς επιστρέφει στην Basket League ύστερα από δύο χρόνια και τη θητεία του στο Περιστέρι. Στον Ηρακλή, ο Κώστας Μέξας θα αντικαταστήσει τον Στέργιο Κουφό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-93, Ηρακλής – Απόλλων Π. 81-82, ΠΑΟΚ – ΠΑΟ 64-81, Προμηθέας – Αρης 62-82, ΑΕΚ – Κολοσσός 82-85, Λαύριο – Ιωνικός 59-61.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 10 (5), Προμηθέας 10 (6), Λαύριο 10 (6), Κολοσσός 10 (6), Παναθηναϊκός 9 (5), Απόλλων Π. 9 (6), ΑΕΚ 9 (6), Ιωνικός 8 (6), Αρης 8 (6), Περιστέρι 7 (5), Ηρακλής 6 (5), ΠΑΟΚ 6 (5), Λάρισα 6 (5).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή