Ώρα τελικού για την Εθνική ομάδα

Ώρα τελικού για την Εθνική ομάδα

Ολα για όλα απόψε από την ελληνική ομάδα κόντρα στην υπερδύναμη Ισπανία

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσει παράταση στην ελπίδα θέλει η εθνική ομάδα, που υποδέχεται απόψε την Ισπανία στον προτελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Ελλάδα διεκδικεί τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στη διαδικασία των μπαράζ και την οποία μπορεί να κατακτήσει μόνο αν πάρει και τους έξι βαθμούς στα δύο ματς –με τους «φούριας ρόχας» σήμερα και με το Κόσοβο την Κυριακή επίσης στο ΟΑΚΑ– και παράλληλα στην τελευταία αγωνιστική η Σουηδία να μη χάσει από τους Ισπανούς στη Σεβίλλη. Ενα σενάριο σίγουρα δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά όχι και αδύνατο.  

«Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Να είσαι ρεαλιστής είναι δύσκολο. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο Τζον Φαντ Σιπ, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ομάδα θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες υπάρχουν. Μιλώντας πάντως πριν από λίγες μέρες αποκλειστικά στην «Καθημερινή», ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε παραδεχθεί ότι τα ματς που καθόρισαν την πορεία της ομάδας δεν ήταν εκείνα απέναντι στα φαβορί του ομίλου. «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι ήταν μια δύσκολη κλήρωση, με Ισπανία και Σουηδία στον όμιλο. Βέβαια, βλέποντας τα αποτελέσματα, χάσαμε βαθμούς απέναντι στο Κόσοβο και στη Γεωργία. Μπορείς να χάσεις από τη Σουηδία, παρ’ όλα αυτά  τη νικήσαμε στο ΟΑΚΑ και χάσαμε στο δεύτερο παιχνίδι. Είμαστε όμως και σε διαδικασία χτισίματος μιας νέας ομάδας κι ενός πολύ καλού κλίματος στα αποδυτήρια», είχε αναφέρει.

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό», τόνισε χθες ο Τζον Φαντ Σιπ σχετικά με τον στόχο της νίκης.

Στα αγωνιστικά, ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός μάλλον καταλήγει στο 3-5-2, με τους Τζαβέλλα, Γούτα και Τσιμίκα στην άμυνα. Για τη μεσαία γραμμή οι βασικοί υποψήφιοι είναι οι Μπουχαλάκης και Σιώπης μαζί με τον Μάνταλο σε πιο προωθημένο ρόλο, ενώ ως ακραίοι μπακ – χαφ αναμένεται να αγωνιστούν οι Ανδρούτσος, Γιαννούλης. Για τις δύο θέσεις της επίθεσης φαβορί είναι οι Μασούρας και Παυλίδης. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Βλαχοδήμος.

Στο άλλο ματς του ομίλου στις 19.00, η Γεωργία υποδέχεται τη Σουηδία. Η βαθμολογία: Σουηδία 15, Ισπανία 13, Ελλάδα 9, Γεωργία 4, Κόσοβο 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή