38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

11' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, ο αγώνας επιστρέφει και όλοι ανυπομονούν για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Η προσμονή ήταν μεγάλη, τα χαμόγελα από τους δρομείς, που βρέθηκαν στα εγκαίνια της Marathon EXPO, πολλά. 

Η επιστροφή σε έναν γνώριμο και πάλι χώρο, το κλειστό του Ταε κβον ντο σηματοδότησε την έναρξη του πενταημέρου του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Marathon EXPO, εκατοντάδες δρομείς πέρασαν την πύλη της ολυμπιακής εγκατάστασης, προκειμένου να περιηγηθούν στην έκθεση και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής. 

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-1

Τα εγκαίνια της Marathon EXPO, καθώς και η συνέντευξη Τύπου σήμαναν στην ουσία την επιστροφή στην πιο αγαπημένη συνήθεια δρομέων όλων των ηλικιών. Αθλητών και αθλητριών, που έχουν ως όνειρο ζωής να σταθούν στην εκκίνηση στον Μαραθώνα και να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το κορυφαίο γεγονός, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, υποδέχθηκε στο πάνελ των ομιλητών τους δύο πρωταθλητές, την Γκλόρια Πριβιλέτζιο και τον Κώστα Γκελαούζο, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, τον καταξιωμένο γλύπτη και καθηγητή Πανεπιστημίου, Κώστα Βαρώτσο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και εκπρόσωπο στη σημερινή εκδήλωση, του Δήμου Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή, τον αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πνευμονολογικής εταιρείας Παρασκευή Κατσαούνου.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα αγώνισμα εμπνευσμένο από τη διαδρομή του οπλίτη-ημεροδρόμου που μετέφερε το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα, έγινε ένα απ’ τα πιο γνωστά αγωνίσματα σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του. Είναι ο μοναδικός αγώνας που έχει το προνόμιο να διεξάγεται επί της αυθεντικής διαδρομής, από το Μαραθώνα στην Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, παραμένοντας εμβληματικός για κάθε λάτρη μεγάλων αποστάσεων. Με τη σημερινή του μορφή διεξάγεται από το 1983, αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα γιατρό, βαλκανιονίκη του στίβου και ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι συμμετοχές σε όλες τις δρομικές αποστάσεις του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας περιορίστηκαν φέτος στους 30.000 δρομείς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διατήρηση των πρωτοκόλλων που επιβάλλονται για την ασφάλεια των δρομέων και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες», είπε στο άνοιγμα της ομιλίας της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα. 

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-2

«Η αναβάθμιση της διοργάνωσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του 2010, που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους μόλις 25 Χρυσούς Μαραθώνιους του πλανήτη, σε συνδυασμό με την ιστορική επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, βοήθησαν στην αλματώδη ανάπτυξη του γεγονότος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Προέδρου, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ιδιαίτερη αναφορά για την πολύτιμη υποστήριξη τους, πρέπει να γίνει στους τέσσερις συνδιοργανωτές, που είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Καταλυτική συμβολή στη διοργάνωση έχουν επίσης η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, το ΑΣΑΕΔ, το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι εθελοντικές ομάδες και εθελοντές, οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαφορετικό «αέρα» στη διοργάνωση, δίνει η εκπληκτική εικόνα που βασίζεται σε τέσσερις ιστορικές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι η Ιστορική Εκκίνηση στο Μαραθώνα, ο Τύμβος των Μαραθωνομάχων, το Ζάππειο Μέγαρο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους αναπόσπαστους θεσμούς της διοργάνωσης, την Μεταφορά της Φλόγας του Μαραθωνίου και την Marathon Expo.

O 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα πενθήμερο γεγονός που περιλαμβάνει εκτός από το αγωνιστικό μέρος και άλλες εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί και το πλαισιώνουν.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δήμου Μαραθώνα. Θα ακολουθήσει το Άναμμα του Βωμού στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθώνα, το οποίο θα μεταδώσει το «φως» των αξιών του Μαραθωνίου στους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση.

Τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία της Τελετής έχει αναλάβει ξανά η κυρία Άρτεμις Ιγνατίου, διάσημη χορογράφος και ιδρύτρια του χοροθεάτρου ART Dance Theater.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα του Εθελοντισμού της φετινής διοργάνωσης, σε αυτό συμμετέχουν ομάδες από σχολεία, πανεπιστήμια, προσκόπους και εταιρίες. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που βοηθούν στη διοργάνωση πάνω από δέκα συνεχόμενες χρονιές.

Φυσικά δεν μπορεί να παραλειφθεί ο σημαντικός και ουσιαστικός ρόλος της χορηγού ΕΡΤ που προβάλλει ζωντανά όλα τα γεγονότα», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-3

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής και συνδιοργανωτή του αγώνα, Γιώργος Πατούλης, είπε:

«Έχουμε την τιμή και εμείς να συμμετέχουμε σε αυτό το κορυφαίο γεγονός του αθλητισμού και προφανώς παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής καθώς την καθιστά μοναδικό προορισμό σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.

Είναι προφανές ότι η υπεραξία του brand name της Αττικής αποτελεί κεντρικό πυλώνα και της δικής μας πολιτικής και προωθεί να στηρίξουμε ένα τόσο εμβληματικό αγώνα πέρα της ιστορικότητας που έχει.

Στις μέρες μας, διπλασιάσαμε το ποσό που δίνουμε για τον Μαραθώνιο, θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα αθλητικά δρώμενα, τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν.

Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή συνεργασίας καθώς ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης αθλητισμού και πολιτισμού».

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-4

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, είπε:

«Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή πανέτοιμοι να υποδεχθούμε αθλητές στην αφετηρία του Μαραθωνίου και να φιλοξενήσουμε τόσο την τελετή έναρξης, όσο και την εκκίνηση του Μαραθωνίου. Για εμάς είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η οποία μετατρέπει τον Μαραθώνα μας σε πόλο έλξης αθλητών όλου του κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Θα είμαστε εκεί στα 16χλμ. που διανύουν οι δρομείς στο Δήμο μας για να τους υποδεχθούμε να τους χειροκροτήσουμε, να τους επευφημήσουμε».

Τον Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε η Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς, με τη μαζικότερη συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί μία σταθερή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του ΣΕΓΑΣ, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης, είπε: «Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα διεξαχθεί και φέτος. Ο ΣΕΓΑΣ τον έχει πολύ καλά προετοιμάσει. Μια ελπίδα ότι επιστρέφουμε ξανά στην κανονικότητα, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια που περνάει ο πλανήτης».

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-5

Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστας Γκελαούζος

Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστας Γκελαούζος, μίλησαν στην κεντρική συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας.

Οι δύο πρωταθλητές που έχουν τον πρώτο λόγο για να διεκδικήσουν τη νίκη, σε Άνδρες και Γυναίκες, δήλωσαν έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής και εξέφρασαν τη χαρά τους που επιστρέφει η ιστορική διαδρομή.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και είμαι ενθουσιασμένη που επιτέλους θα είμαστε όλοι μαζί στην εκκίνηση να γιορτάσουμε αυτή τη γιορτή. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μια καλή επίδοση στον αγώνα της Κυριακής και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία», δήλωσε η Γκλόρια Πριβλέτζιο, η οποία ρωτήθηκε για το αν μέσα στους στόχους της είναι το ρεκόρ διαδρομής. «Θα κοιτάξω βήμα βήμα αυτό τον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θέλω να μιλάω για ρεκόρ. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ», είπε η κορυφαία μας μαραθωνοδρόμος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος δήλωσε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και τους συνδιοργανωτές που κατάφεραν να υπάρχει πάλι το ιστορικό γεγονός. Πέρσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εμάς ειδικά τους αθλητές μας στοίχισε. Αγαπάμε αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό».

Ο Έλληνας πρωταθλητής και νικητής στα τρία τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα ρωτήθηκε και για το ρεκόρ διαδρομής, αλλά και αν η συναθλήτριά του Γκλόρια Πριβιλέτζιο μπορεί να σπάσει την αντίστοιχη επίδοση στις γυναίκες. «Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό. Όσον αφορά την Γκλόρια, το έχει στα πόδια της και μπορεί να το πετύχει».

Το νέο σύνθημα του Μαραθωνίου είναι απόλυτα…αυθεντικό: #iAMAuthentic

Η Παρασκευή Κατσαούνη μίλησε ως Μέλος της Πνευμονολογικής Εταιρείας:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή σαν γιατροί και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, που συμπληρώνουμε δέκα χρόνια συνεργασίας ως θεσμικοί εταίροι του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, να μας δίνεται η ευκαιρία μέσω αυτής της γιορτής να μπορέσουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης. Η δεκαετή μας δράση βασίζεται στην προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας στον τομέα της πρόληψης, με το πρόγραμμα πέντε αξόνων «Μεγαλώνω με υγεία». Φέτος, λόγω της πανδημίας, έχουμε εστιάσει στην πρόληψη με τον εμβολιασμό και σας ευχαριστούμε που μας δίνεται η ευκαιρία μέσω της διοργάνωσης να μεταφέρουμε το μήνυμα αυτό».

Στα τεχνικά ζητήματα του αγώνα αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος μαραθωνίου, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο οποίος δήλωσε: «Η διοργάνωση του Μαραθωνίου αποτελεί ένα test event για το πως μπορούν να διοργανωθούν αγώνες με χιλιάδες συμμετοχές, με υγειονομική ασφάλεια που θα μας οδηγήσουν στην νέα κανονικότητα. Εμείς στο ΣΕΓΑΣ είμαστε 195 μέτρα μακριά από το νήμα, έτοιμοι να τερματίσουμε. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε τις τελευταίες πινελιές για τον αγώνα. Στην εκκίνηση βρίσκονται δεκάδες φορείς που τους ευχαριστούμε θερμά: Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΓΑΔΑ, Τροχαία Αττικής, τους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας –Πικερμίου, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παπάγου-Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού, και Αθηναίων. Πολύ σημαντική η βοήθεια της ΕΟΕ, του ΕΚΑΒ, του ΟΣΥ. Τεράστιο έργο θα παραχθεί από τους 2.500 εθελοντές του αγώνα, αλλά και τους 160 επικεφαλής του αγωνιστικού τομέα. Η ΕΡΤ θα καλύψει τον Μαραθώνιο την Κυριακή από τις 08.45 μέχρι τις 12.30.

Καθημερινή και η ενημέρωση από την ΕΜΥ που προβλέπει θερμοκρασία ιδανική για τους πρωταθλητές μας για επίτευξη ρεκόρ. Έχουμε θεσπίσει πολύ αυστηρά κριτήρια για όλους που εμπλέκονται και όσοι βρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πρέπει να έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο έχουμε 9.800 συμμετοχές, στα 10.000 έχουμε 8.000 συμμετοχές και στα 5.000μ. δυο αγώνες, από 5.000 συμμετοχές ο κάθε ένας. Έχουμε φροντίσει για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών -δρομέων, με 15 σταθμούς ενεργειακού ανεφοδιασμού.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων θα είναι φέτος για πρώτη φορά μέσα στη ΓΑΔΑ. Το σύνθημα του αγώνα είναι: ‘τα οφέλη στην υγεία από τη συμμετοχή σε αγώνες τέτοιας διάρκειας και απόστασης, είναι τα ίδια, ανεξάρτητα ταχύτητα εκτέλεσης’. Έχει δηλαδή τεράστια σημασία η συμμετοχή και ο τερματισμός, ανεξαρτήτως του χρόνου».

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-6

Παρουσιάστηκε το συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου

Το μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν τόσο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χλμ παρουσίασε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,  Σοφία Σακοράφα  κατά την συνέντευξη Τύπου με την αφορμή των εγκαινίων του Κέντρου Εγγραφών και της Marathon Expo του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

O Δρομέας, το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου, που έχει ταυτιστεί με τους συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, κοσμεί το στρογγυλό μετάλλιο στη μία του όψη. Στην άλλη όψη του – δημιουργία του σχεδιαστή βιομηχανικών προϊόντων Σπύρου Κίζη του KIZI Design Studio- απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Κεντρική ιδέα πάνω στην οποία εστίασε ο Κώστας Βαρώτσος για την εικαστική σύνθεση του μεταλλίου που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν είναι ο “Θρυλικός Ημεροδρόμος του 490 π.Χ.” ο οποίος ξεψύχησε μεταφέροντας το νικητήριο μήνυμα στην Αθήνα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση Μαραθωνίου δρόμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σχεδίασα το μετάλλιο του Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος είναι ένας αγώνας βγαλμένος από τη ζωή. Ο Δρομέας- Ημεροδρόμος του μεταλλίου τρέχει προς το μέλλον, ενώ οι γραμμές- ραβδώσεις που διακρίνονται στο βάθος της σύνθεσης, συμβολίζουν τις φάσεις της Ιστορίας από το 490 π.Χ. έως το σήμερα και το αύριο. Ο Δρομέας – Ημεροδρόμος στέλνει μέσα από τη διαδρομή του ένα μήνυμα συνέχειας, ελπίδας και νίκης. Ένα μήνυμα ότι η επιμονή, η προσπάθεια και η αντοχή, που διακρίνουν τους Μαραθωνοδρόμους, είναι αρετές που μας οδηγούν στο μέλλον. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ για την πρόσκληση που μου έκανε και εύχομαι καλή επιτυχία στους δρομείς», είπε μεταξύ άλλων ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-7

Κατά την παρουσίαση του μεταλλίου η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αφού ευχαρίστησε τον γλύπτη για την προσφορά του, του χάρισε ένα χειροτέχνημα – δημιουργία των συμμετεχόντων στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, το οποίο παράγει ήχους, που μοιάζουν με εκείνους των κυμάτων της θάλασσας. 

«Το 2019 ξεκίνησε μια συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες Καλλιτέχνες που θα αφιερώνουν το έργο τους σε μια όψη του μεταλλίου που δίνεται σε όλους τους δρομείς, με σκοπό την πολιτιστική προβολή του Μαραθωνίου και την ανάδειξη της κληρονομιάς και του κοινωνικού ρόλου του παγκοσμίως. Η προσφορά τους είναι αφιλοκερδής, όπως επίσης και ο σχεδιασμός του στρογγυλού μεταλλίου που είναι δημιουργία του KIZI Design Studio. Φέτος το μετάλλιο φέρει την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου γλύπτη, κυρίου Κώστα Βαρώτσου», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Το κάθε μετάλλιο της σειράς έχει διάμετρο 7εκ., είναι κατασκευασμένο από κράμα ψευδαργύρου (zinc) και ζυγίζει~120 γραμμάρια. Στη μία όψη του αναγράφονται το έτος, το όνομα του αγώνα και η λέξη “FINISHER”. Το μετάλλιο φέτος θα διατίθεται και σε συλλέκτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ένδειξη “COLLECTOR” (αντί του “FINISHER”). Η εταιρεία Medal Time (Ολλανδία) έχει την ευθύνη της παραγωγής του μεταλλίου συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης των ανάγλυφων και εγχάρακτων στοιχείων στις επιφάνειες του.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η μεγάλη επιστροφή δύο χρόνια μετά-8
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT