Εθνική ομάδα: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Εθνική ομάδα: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Το νέο στραβοπάτημα της Εθνικής θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον του Φαντ Σιπ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν όμιλο με κύριους αντιπάλους την Ισπανία και τη Σουηδία, η τρίτη θέση (Ισπανία 19 β., Σουηδία 15, Ελλάδα 10, Γεωργία 7, Κόσοβο 5) που κατέλαβε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην προκριματική φάση του Μουντιάλ βρίσκεται εντός λογικών πλαισίων. Ωστόσο, προβληματικές εμφανίσεις όπως αυτή στο φινάλε με το Κόσοβο (1-1) της στέρησαν τουλάχιστον τη 2η θέση και γεννούν δεύτερες σκέψεις.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απώλεσε συνολικά έξι βαθμούς με Κόσοβο (δύο ισοπαλίες) και Γεωργία (1-1 εντός έδρας). Με αυτούς τους πόντους, τώρα θα διεκδικούσε την πρόκρισή του στα μπαράζ. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε στο 44΄ με τον Μασούρα, αλλά και πάλι εμφάνισε κάποιες από τις γνωστές αδυναμίες: αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, αργή κυκλοφορία, κακή αμυντική λειτουργία ήταν αυτά που έφεραν την ισοφάριση στο 79΄.  

Η αίσθηση που υπήρξε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, πως η ανανέωση του συμβολαίου του Τζον Φαντ Σιπ, με φόντο το Euro 2024, αποτελούσε τυπική διαδικασία, δεν είναι πλέον δεδομένη και όλα θα ξεκαθαρίσουν στα ραντεβού του Ολλανδού τεχνικού με τη διοίκηση της ΕΠΟ, τις επόμενες μέρες.

Βαρύ το κλίμα και στην ΕΠΟ, ενώ αναμένεται κλιμάκιο των FIFA/UEFA για ορισμό διοικούσας επιτροπής.

Το αγωνιστικό κομμάτι είναι μόνο ένα από τα πολλά που απασχολούν την ομοσπονδία, στα γραφεία της οποίας το κλίμα είναι βαρύ. Η παρούσα διοίκηση ελέγχεται δικαστικά και η επίθεση που ανάγκασε σε παραίτηση τον δικαστή του Διαιτητικού Δικαστηρίου ρίχνουν βαριά τη σκιά τους, οι εσωτερικές κόντρες δεν λείπουν, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να επαναφέρει άμεσα στο προσκήνιο την πλήρη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, που ναι μεν έχει ψηφιστεί, αλλά δεν υλοποιείται.

Καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της άφιξης, λίαν συντόμως, κλιμακίου από FIFA/UEFA, που θα συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, έχοντας στην ατζέντα της συζήτησης τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Παράλληλα, στο προσκήνιο είναι πάντα οι συστάσεις των δύο υπερκείμενων αρχών προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για εναρμόνιση σημείων της αθλητικής νομοθεσίας με τη Ολιστική Μελέτη και το καταστατικό της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή