Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έπαιξε μόνο τρεις περιόδους

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έπαιξε μόνο τρεις περιόδους

Βαριά ήττα του Ολυμπιακού με 88-69 από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα απίστευτο μπλακάουτ στην τελευταία περίοδο, όπου γνώρισε μια απίστευτη καθίζηση, ο Ολυμπιακός έχυσε μέσα σε δέκα λεπτά όλο το γάλα που μάζευε υπομονετικά στην καρδάρα του τα τρία πρώτα δεκάλεπτα και υπέστη βαριά ήττα από την Εφές με 88-69. Χαρακτηριστικό του «ερυθρόλευκου» vertigo είναι ότι ενώ η 3η περίοδος έκλεισε με την τουρκική ομάδα να έχει προβάδισμα μόλις δύο πόντων (68-66), το επιμέρους σκορ στην 4η ήταν 20-3, με συνέπεια η διαφορά να εκτιναχθεί στο +19! Ηταν η 4η ήττα του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από το (απόρθητο φέτος) ΣΕΦ, γεγονός που προβληματίζει γιατί χωρίς νίκες εκτός έδρας ο στόχος των πλέι οφ, πόσο μάλλον για κάτι ακόμα καλύτερο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αν και οι Σλούκας, Ντόρσεϊ έμειναν μακριά από τα γνωστά στάνταρ τους, η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική και πίεσε αρκετά την περυσινή πρωταθλήτρια, κρατώντας για αρκετά μεγάλο διάστημα διαφορές 6-7 πόντων. Οι Φαλ και Βεζένκοφ έδιναν απαντήσεις όταν η Εφές έπαιρνε με τη σειρά της ανάλογο προβάδισμα προς το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, αλλά η παρατεταμένη σιγή ασυρμάτου στην τελευταία περίοδο (πρώτος πόντος τους στο 36΄!) στρίμωξε τους «ερυθρόλευκους» στα σχοινιά και τους έριξε τελικά στο καναβάτσο.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Λάρκιν 10, Μπομπουά 29 (3/4 δίπ., 7/10 τρίπ., 2/3 βολές, 5 ρ, 2 κλ.), Σίνγκλετον 3, Μπαλμπάι, Μπράιαντ, Μόρμαν 9, Πλάις 2, Μίτσιτς 19 (5/7 δίπ., 1/10 τρίπ., 6/6 βολές, 5 ασίστ), Πετρούσεφ 4, Ντάνστον 4, Σιμόν 8.

Μόλις τρεις πόντους πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 4ο δεκάλεπτο, με επιμέρους σκορ 20-3!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 9 (3/4 δίπ., 1/3 τρίπ.), Ντόρσεϊ 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 15 (5/8 δίπ., 5/6 β.), Σλούκας 5, Μάρτιν 5, Βεζένκοφ 17 (4/4 δίπ., 2/4 τρίπ., 3/3 β, 8 ρ., 3 ασ.), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 3, Μακ Κίσικ 4.

Χθες: Ούνικς – Αρμάνι 97-71, Ζενίτ – Αλμπα 75-66.

Εκτός από τον Ολυμπιακό, φάρμακο για τον πονοκέφαλο των εκτός έδρας αγώνων αναζητάει και ο Παναθηναϊκός. Επειτα από έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα επιχειρήσουν απόψε (21.30) να σπάσουν το ρόδι στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και αρχίζει να κοιτάει ψηλότερα. Σε μια κίνηση με στόχο να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης αποφάσισαν να συνοδεύσουν τον Νέντοβιτς στο Μόναχο για να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Ο Σέρβος γκαρντ δεν αγωνίστηκε στο Κάουνας λόγω ίωσης και ο βαθμός ετοιμότητάς του θα κριθεί σήμερα, με πιθανό το σενάριο να παίξει, αλλά χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το αποψινό πρόγραμμα έχει ακόμη ένα παιχνίδι, αυτό στη Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Ερυθρό Αστέρα. Τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια με τα οποία θα κλείσει η 3η «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας θα γίνουν την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή