Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Αρνητής» της νίκης…

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Αρνητής» της νίκης…

Ο ΠΑΟ στρίμωξε χθες την Μπάγερν, αλλά στο τέλος τα έκανε όλα λάθος (81-78)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κουταλιά νερό πνίγηκε ο Παναθηναϊκός και έχασε μέσα από τα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ανεβασμένη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι «πράσινοι» κρατούσαν για μεγάλο κομμάτι του αγώνα την τύχη στα χέρια τους, αλλά από δικά τους μεγάλα λάθη στο φινάλε έμειναν τελικά στο απόλυτο μηδέν εκτός έδρας, χάνοντας στο Μόναχο από την Μπάγερν με 81-78.

Ηταν ένα ματς-θρίλερ, με την ελληνική ομάδα να παίρνει δύο φορές διαφορά 10 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να καταφέρει να την κρατήσει για αρκετή ώρα ώστε να αγχώσει τους γηπεδούχους και να τους οδηγήσει σε αποφάσεις υπό πίεση. Η Μπάγερν είχε πάντα τον τρόπο να επιστρέφει στο παιχνίδι και με ένα ντεμαράζ στο τέλος, πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.  

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις δύο άστοχες βολές του Οκάρο Γουάιτ 29΄΄ πριν από το φινάλε και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά 76-74. Ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να πάει τη διαφορά στο +4 και στις δύο κατοχές, διάλεξε όμως την ώρα να χάσει τις πρώτες του βολές στη διοργάνωση, παρότι μέχρι χθες είχε 100% ευστοχία με 10/10!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήλθε και ένα τρελό τρίποντο υπό πίεση από τον Λούτσιτς για να βάλει την Μπάγερν μπροστά, χωρίς να υπάρξει απάντηση από τον Μέικον σε σουτ τριών πόντων, ούτε και από τον Νέντοβιτς στο τελευταίο σουτ της απελπισίας. Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού είναι πλέον 2-9 κι αν νικήσει απόψε η Ζαλγκίρις τη Φενέρ στο Κάουνας, θα βρεθεί 18ος… Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας 79-67.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Γουάιλερ – Μπαμπ 7, Τόμας 15, Γουόλντεν 8, Χάντερ 7, Γιάραμαζ, Λούτσιτς 6, Ομπστ 6, Τζέντοβιτς, Ρούμπιτ 12, Χίλιαρντ 20 (3/3 διπ., 4/6 τριπ., 2/2 βολές).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πέρι 3, Μέικον 12 (2/3 διπ., 1/4 τριπ., 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασ.), Παπαγιάννης 7, Μποχωρίδης 3, Παπαπέτρου 17 (5/7 διπ., 2/4 τριπ., 1/2 βολές, 3 ρ., 2 ασ.), Κασελάκης 5, Γουάιτ 9, Νέντοβιτς 7 (1/1 διπ., 1/2 τριπ., 2/2 β., 3 ρ., 4 ασ.), Εβανς 7, Σαντ-Ρος 8.

Ο Ολυμπιακός παίρνει σειρά απόψε στο κλείσιμο της τρίτης διαβολοβδομάδας της Ευρωλίγκας, με τη Μακάμπι να μοιάζει πολύ ψηλό εμπόδιο στον δρόμο του, μια και προέρχεται από ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ έξι νικών στα τελευταία επτά παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και δείχνει ικανή να απειλήσει το αήττητο ρεκόρ (6-0) των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ, που αναμένεται να μαζέψει απόψε (21.00) περισσότερο κόσμο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες κι ας είναι πικρή η γεύση από την πρόσφατη ήττα με -19 από την Εφές στην Πόλη.

«Η απόλυτα λογική εξήγηση είναι ότι σταματήσαμε να παίζουμε σαν ομάδα. Ενώ ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα χωρίς να έχουμε παίκτες σε ιδιαίτερα καλή μέρα, χάλασε το μυαλό μας και δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στο τέλος. Εχουμε μπροστά μας ένα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πρέπει να κοιτάξουμε το ομαδικό μας παιχνίδι», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τραυματία (κάκωση στο αριστερό ημιθωράκιο) Λιβιό Ζαν Σαρλ.  

Κάταγμα Μήτογλου

Από τα υπόλοιπα 6 αποψινά παιχνίδια, ξεχωρίζει η μονομαχία Ζενίτ – Αρμάνι, με μεγάλο απόντα τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Ελληνας φόργουορντ θα οδηγηθεί άμεσα σε επέμβαση οστεοσύνθεσης μετά από κάταγμα που υπέστη στο αριστερό πόδι στον αγώνα με την Ούνιξ και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σημερινό πρόγραμμα (11η αγωνιστική):  18.00 Ούνικς – Αλμπα, 19.15 Εφές – Μονακό, 19.45 Ζενίτ – Αρμάνι, 20.45 Ζαλγκίρις – Φενέρμπαχτσε, 21.00 Ολυμπιακός – Μακάμπι, 21.30 Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ, 22.00 Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή