Ένα ντέρμπι,πολλά ερωτήματα

Ένα ντέρμπι,πολλά ερωτήματα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός, αύριο στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που οι δύο αντίπαλοι θέλουν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήματα που έχουν προκύψει με τη μέχρι σήμερα παρουσία τους.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός, αύριο στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που οι δύο αντίπαλοι θέλουν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήματα που έχουν προκύψει με τη μέχρι σήμερα παρουσία τους: η γηπεδούχος, αν είναι έτοιμη για την κατάκτηση της κορυφής· και ο φιλοξενούμενος, αν μπορεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για τη διατήρηση των κεκτημένων.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι αν οι δύο ομάδες, μακριά από σκοπιμότητες, παίξουν την μπάλα που μπορούν και βοηθήσουν στην ανάκαμψη του επιπέδου του θεάματος. Είναι ευκαιρία, καθώς έχουν παίκτες με ταλέντο και οι προπονητές τους είναι ικανοί να τους περάσουν αυτή τη νοοτροπία.

Πέρα όμως από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, «εξετάσεις» θα δώσουν και οι διοικήσεις των δύο ΠΑΕ, αλλά και οι φίλοι της ΑΕΚ, που αναμένεται να είναι περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες.

Οι παράγοντες, με τη συμπεριφορά τους, ας δώσουν το παράδειγμα για την αποφόρτιση του κλίματος και να πείσουν τον κόσμο πως το ματς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αντιπαλότητα των παικτών για ενενήντα λεπτά. Οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι «κόντρες», το μόνο που κάνουν είναι να βυθίζουν στον βάλτο αυτό που οι ίδιοι υπηρετούν και κάποιες φορές πληρώνουν γι’ αυτό.

Αφησα τελευταία τη διαιτησία. Μακάρι το βράδυ της Κυριακής να μην ασχοληθεί κανείς μ’ αυτήν. Οι ευχές όμως δεν αρκούν, καθώς η καχυποψία καιροφυλακτεί, όχι άδικα, και κάθε λανθασμένη απόφαση του άρχοντα του αγώνα θα περνάει από… κόσκινο. Γιατί, δυστυχώς, ακόμα και το VAR δεν μπόρεσε να πείσει όσους αμφισβητούν πως υπάρχει αντικειμενικότητα.

Και βλέπετε οι αμφισβητίες, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε πολύ πιο ευαίσθητα και κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, είναι πολλοί στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή