Ώρα αποδείξεων για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Ώρα αποδείξεων για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Δύο… τελικοί περιμένουν απόψε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα και του Conference League αντίστοιχα.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο… τελικοί περιμένουν απόψε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα και του Conference League αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε και με νίκη «κλειδώνουν» τη 2η θέση του ομίλου τους, ενώ ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει στην Μπρατισλάβα τη Σλόβαν και χρειάζεται οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της δικής του διοργάνωσης.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε επικρατήσει με 3-0, κάνοντας ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Για τους πρωταθλητές δεν υπάρχει δίλημμα για το αν θα πρέπει να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση και να παίξουν μπαράζ με ομάδα που θα «υποβιβαστεί» από το Τσάμπιονς Λιγκ για μια θέση στους «16» του Γιουρόπα, ή να τερματίσουν στην 3η και να περιμένουν ομάδα από το Conference για τους «16» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, έχοντας σαφώς πιο εύκολη αποστολή, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Πέδρο Μαρτίνς.

«Οχι, ποτέ δεν μας πέρασε από το μυαλό να μη συνεχίσουμε στο Γιουρόπα. Αυτός είναι ο στόχος. Είτε είναι η Μπαρτσελόνα είτε η Μπενφίκα είναι δεδομένο πως η διοργάνωση εξελίσσεται σαν ένα μικρό Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα και αυτό προστάζει η ιστορία και η κουλτούρα του συλλόγου μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός, που πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Ακόμα και έτσι όμως, όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσουν οι δέκα από τους έντεκα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη μοναδική θέση που παίζεται να είναι αυτή μεταξύ του Ονιεκούρου και του Μπουχαλάκη.

Η βαθμολογία: Αϊντραχτ 10, Ολυμπιακός 6, Φενέρμπαχτσε 5, Αντβερπ 1.

Στην Μπρατισλάβα βρίσκεται από χθες ο ΠΑΟΚ, με στόχο να σπάσει το… lockdown που θέλουν να του επιβάλουν οι Σλοβάκοι και να πάρει αυτός το προβάδισμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Conference League.

Αντιμετωπίζουν τη Φενέρμπαχτσε και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, χωρίς περιθώρια απωλειών.

Η ήττα από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον «Δικέφαλο», που ουσιαστικά παίζει απόψε το τελευταίο του χαρτί στον όμιλό του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε τον αγώνα με τη Σλόβαν ως τελικό, ενώ παράλληλα θέλησε να ρίξει τους τόνους στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ενδιαφέρον της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός παραδέχτηκε ότι δείπνησε με παράγοντες της ομοσπονδίας, διέψευσε όμως ότι προτίθεται να αφήσει τη Θεσσαλονίκη για τον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας.

«Είμαι ο προπονητής του ΠΑΟΚ και θα συνεχίσω να είμαι», τόνισε με νόημα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Στην αποστολή είναι κανονικά ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα, ο οποίος ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ στη Σλοβακία ταξίδεψε και ο Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να είναι δίπλα στην ομάδα ενόψει της σημαντικής αυτής αναμέτρησης.

Η βαθμολογία: Κοπεγχάγη 9, Σλόβαν 7, ΠΑΟΚ 7, Λίνκολν 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή