Πρώτο τζάμπολ για την Εθνική μπάσκετ

Πρώτο τζάμπολ για την Εθνική μπάσκετ

Αντιμετωπίζει σήμερα τη Μ. Βρετανία για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μεγάλο «ταξίδι», που θα έχει αφετηρία απόψε (20.30) το Νιούκαστλ της Αγγλίας και τελικό προορισμό το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία, στοχεύει να κάνει η εθνική ομάδα μπάσκετ.

Ακρως ανανεωμένη, τόσο σε προπονητικό επιτελείο όσο και σε παίκτες, η «επίσημη αγαπημένη», με 14 παίκτες στην αποστολή της και την καθοδήγηση του Σάββα Καμπερίδη που θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον ασθενή από COVID-19 Σωτήρη Μανωλόπουλο, βρίσκεται από χθες το βράδυ στην αγγλική πόλη.

Αποκλειστικός σκοπός του, να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρώτο «παράθυρο», με αντίπαλο αρχικά τη Μεγάλη Βρετανία και ακολούθως τη Λευκορωσία (Κυριακή, 17.00).

Την αποστολή, που «πέταξε» με πτήση τσάρτερ, στελεχώνουν οι Δ. Αγραβάνης, Γιαννόπουλος, Γκίκας, Ρογκαβόπουλος (Προμηθέας), Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Σαλούστρος (Περιστέρι), Μουράτος, Κακλαμανάκης (Λαύριο), Χουγκάζ, Γόντικας (Ιωνικός), Καββαδάς (Παναθηναϊκός), Λούντζης (Ολυμπιακός), Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις).

O Λεωνίδας Κασελάκης θα συναντήσει τους υπόλοιπους διεθνείς στη Θεσσαλονίκη κατά την αυριανή επιστροφή τους, για το ματς της Κυριακής με τη Λευκορωσία στο «Nick Galis Hall».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα χάσει το παιχνίδι λόγω των υποχρεώσεών του με τους «πράσινους» και τον αποψινό αγώνα τους με τη Ζενίτ.

Και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ωστόσο, θα συναντήσει στη Θεσσαλονίκη την αποστολή και αναμένεται να κοουτσάρει κανονικά το δεύτερο παιχνίδι.

Στο πλευρό της Εθνικής στη νέα της προσπάθεια βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος μιλώντας στους παίκτες πριν από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση τους εξέφρασε τη στήριξή του, ζητώντας τους παράλληλα να ξεκινήσουν επιτυχημένα τις υποχρεώσεις τους στο πρώτο «παράθυρο».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή