Χρυσή Μπάλα: η… άτυπη νίκη του Λεβαντόφσκι

Χρυσή Μπάλα: η… άτυπη νίκη του Λεβαντόφσκι

Ο Μέσι κέρδισε το βραβείο, όμως ο Πολωνός άσος τις εντυπώσεις.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα φέτος αρκούσε στον Λιονέλ Μέσι για να πάρει και την έβδομη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, παρά τη γενική επιθυμία να καταλήξει το βραβείο του γαλλικού περιοδικού France Football στον κορυφαίο του 2020, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα (κυρίως γερμανικών) αντιδράσεων.

Ο άσος της Μπάγερν και της Εθνικής Πολωνίας ήταν σαρωτικός κατά την περυσινή χρονιά, αλλά στερήθηκε τη Χρυσή Μπάλα επειδή αυτή δεν απονεμήθηκε λόγω της πανδημίας. Πάντως, δεν έφυγε με άδεια χέρια, καθώς εκτός από δεύτερος πίσω από τον Μέσι, ήρθε πρώτος στη νεοεμφανιζόμενη κατηγορία του καλύτερου επιθετικού στον κόσμο.

Ο Μέσι κέρδισε το βραβείο, όμως ο Γερμανός άσος τις εντυπώσεις.

Η γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για «σκάνδαλο», ενώ ο Λόταρ Ματέους, στον οποίο είχε απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα το 1990, τόνισε ότι «ο Μέσι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν άξιζαν το έπαθλο όσο ο Ρόμπερτ (Λεβαντόφσκι). Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τίποτα πια. Με όλο τον σεβασμό στον Μέσι και στους άλλους σπουδαίους παίκτες που αναφέρονται, κανένας δεν το άξιζε όσο ο Λεβαντόφσκι». Εντονη κριτική στο France Football εξέφρασε και ο Ικερ Κασίγιας: «Μου είναι ολοένα και πιο δύσκολο να πιστέψω στα βραβεία ποδοσφαίρου. Για μένα, ο Μέσι είναι ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες σε ολόκληρη την Ιστορία, αλλά πρέπει να αρχίσεις να ξέρεις πώς να καταγράφεις ποιοι είναι οι κορυφαίοι μετά μια σεζόν. Δεν είναι τόσο δύσκολο! Αλλοι το κάνουν δύσκολο», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο παλαίμαχος τερματοφύλακας.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η γκριμάτσα αποδοκιμασίας του Κιλιάν Εμπαπέ, τη στιγμή που άκουσε ότι οριακά πρόλαβε και μπήκε στη 10άδα (κατετάγη ένατος).

Οταν κάποιος επισήμανε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοπεύει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ώσπου να ξεπεράσει τον Μέσι σε Χρυσές Μπάλες, ο ίδιος ο Πορτογάλος παρενέβη με ανάρτησή του και ζήτησε να μη χρησιμοποιείται το όνομά του για την προσωπική διαφήμιση οποιουδήποτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή