Σούπερ Λιγκ 1: «Έπιασε» τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ

Σούπερ Λιγκ 1: «Έπιασε» τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ

Νίκησε με 1-0 τη Λαμία στο «Πανθεσσαλικό» και εκτοξεύθηκε στην 3η θέση

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «ξερό» σουτ του Σάλιακα στο 54΄ έχρισε νικητή με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα επί της Λαμίας στον Βόλο, κλείνοντας με ηχηρό τρόπο την πόρτα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Οπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα της Φθιώτιδας αναγκάστηκε να μετακομίσει στο «Πανθεσσαλικό» λόγω της κακής κατάστασης του χλοοτάπητα στο «Αθ. Διάκος» και επέστρεψε στη βάση της με άδεια χέρια πάλι, χωρίς να αξίζει το κάτι παραπάνω απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και δεν κινδύνευσε καθόλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου με τον Σνάιντερ στο 31΄ και όταν προηγήθηκαν με το υπέροχο γκολ του Σάλιακα (δεν το πανηγύρισε, σε ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του) δεν κινδύνευσαν σε καμία περίπτωση από τη φλύαρη Λαμία.

Η νίκη του ΠΑΣ τον έφερε ισόβαθμο του ΠΑΟΚ και αύξησε τον ανταγωνισμό για την έξοδο στην Ευρώπη, μιας και από την 3η μέχρι την 7η θέση είναι στριμωγμένες 5 ομάδες σε απόσταση μόλις 2 βαθμών.

Ο συνωστισμός προέκυψε από τις ήττες του ΠΑΟΚ, του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, γεγονός που επέτρεψε στα Γιάννινα και στον Αρη να καλύψουν τη διαφορά και να ξαναμπούν με φόρα στον χορό.

Στην κορυφή της βαθμολογίας η εικόνα έμεινε αμετάβλητη, με τον Ολυμπιακό να περνάει νικηφόρα με 3-1 από το Ηράκλειο και να διατηρεί απόσταση ασφαλείας 6 βαθμών από τη 2η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το νικηφόρο εκτός έδρας σερί τους (δεν έχουν χάσει ούτε ένα βαθμό μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης») με ανατροπή και πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον φιλόδοξο ΟΦΗ, που γνώρισε μόλις τη 2η ήττα του στο πρωτάθλημα.

Στην 7η θέση υποχώρησε ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κέρδισε τους 3 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις, υπό την έννοια ότι απάντησε με επίθεση διαρκείας στο γκολ του Σιμάνσκι από το 2΄, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δύο κραυγαλέες ευκαιρίες του, η μία εκ των οποίων (αυτή του Αϊτόρ πάνω στη γραμμή με το διπλό δοκάρι) είναι αναμφίβολα η πιο μεγάλη του πρωταθλήματος έως τώρα.

Η Ενωση δεν ικανοποίησε τους οπαδούς της, παραμένει όμως κοντά στον Ολυμπιακό και η μοναδική απειλή του.

Τέτοια ευκαιρία είναι απίθανο να την έχει ο ΠΑΟΚ, καθώς με την 3η ήττα του στη σειρά έμεινε 13 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή και βυθίστηκε πιο βαθιά στην εσωστρέφεια. Με άμυνα «σουρωτήρι», έχασε 3-2 από τον νεοφώτιστο Ιωνικό και αντί για τον τίτλο άρχισε πια να κοιτάει ποιοι έρχονται απειλητικά από πίσω.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι ο Αρης, ο οποίος νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και τον πλησίασε σε απόσταση βολής. Πλήρωσε, μάλιστα, το παράβολο και της ΕΠΟ στο CAS και περιμένει τον ορισμό της εκδίκασης της υπόθεσης με την ελπίδα να πάρει πίσω τους 6 βαθμούς, για να βρεθεί αυτός σε θέση ισχύος.

Στη μάχη για την παραμονή, νίκη-χρυσάφι πέτυχαν τόσο ο Ατρόμητος με το εντυπωσιακό 4-1 επί του Απόλλωνα όσο και ο Παναιτωλικός με 2-1 στον Βόλο, προκαλώντας την απόλυση του Γκιλ Αμπασκάλ.

Το Κύπελλο

Μέχρι τις γιορτές το πρόγραμμα θα είναι ασφυκτικό, καθώς, εκτός από την εμβόλιμη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, οι ρεβάνς του Κυπέλλου ορίστηκαν από την ΕΠΟ για το διήμερο 22-23 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά: Τετάρτη 22/12: 15.00 Αν. Καρδίτσας – Αγ. Νικόλαος, 17.00 Παναιτωλικός – Νίκη Β., 17.00 ΠΑΟΚ – Λάρισα, 19.00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός. Πέμπτη 23/12: 15.00 ΟΦΗ – Αρης, 17.00 Ιωνικός – Λαμία, 17.00 Βόλος – Παναθηναϊκός, 19.00 Κηφισιά – ΑΕΚ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή