Champions League: Εκτός οι Μίλαν και Πόρτο

Champions League: Εκτός οι Μίλαν και Πόρτο

Από τον β΄ όμιλο - φωτιά η Ατλέτικο ακολούθησε τη Λίβερπουλ στους «16»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ατλέτικο ήταν τελικά η ομάδα που επιβίωσε στον «όμιλο του θανάτου», καθώς έφυγε νικήτρια από το «Ντραγκάο» επικρατώντας, έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με δύο αποβολές, της Πόρτο με 3-1 και συνεχίζει αυτή ως δεύτερη πίσω από τη Λίβερπουλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Πορτογάλους να μένουν στην 3η θέση. Οι «κόκκινοι», για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, επικράτησαν με 2-1 της Μίλαν στο «Μεάτσα» και έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που πέτυχε το απόλυτο στους ομίλους, ενώ οι Ιταλοί έμειναν εκτός Ευρώπης. Στο ντέρμπι του 4ου ομίλου, η Ρεάλ νίκησε με 2-0 την Ιντερ στη Μαδρίτη και κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερους τους Ιταλούς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στα τέσσερα πρώτα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ –με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στους «16», ενώ οι 3ες πηγαίνουν στα μπαράζ που οδηγούν στους «16» του Γιουρόπα– είναι τα εξής:

1ος: Λειψία – Μαν. Σίτι 2-1, Παρί ΣΖ – Μπριζ 4-1. Η βαθμολογία: Μαν. Σίτι 12, Παρί ΣΖ 11, Λειψία 7, Μπριζ 4.

2ος: Μίλαν – Λίβερπουλ 1-2, Πόρτο – Ατλέτικο 1-3. Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 15, Ατλέτικο 7, Πόρτο 5, Μίλαν 4.

Η Ρεάλ επικράτησε με 2-0 της Ιντερ στη Μαδρίτη και τερμάτισε πρώτη στο τέταρτο γκρουπ.

3ος: Αγιαξ – Σπόρτινγκ 4-2, Ντόρτμουντ – Μπεσίκτας 5-0. Η βαθμολογία: Αγιαξ 18, Σπόρτινγκ 9, Ντόρτμουντ 9, Μπεσίκτας 0.

4ος: Ρεάλ – Ιντερ 2-0, Σαχτάρ – Σέριφ 1-1. Η βαθμολογία: Ρεάλ 15, Ιντερ 10, Σέριφ 7, Σαχτάρ 2.

Οσον αφορά τα σημερινά ματς, στο 5ο γκρουπ, η Μπαρτσελόνα είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλει μόνο τη νίκη στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν για να είναι στους «16». Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, αν η Μπενφίκα κάνει το αυτονόητο στην έδρα της και κερδίσει την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου, αφήνει στην 3η θέση τους Καταλανούς, καθώς υπερτερεί και στην ισοβαθμία. Στο 6ο γκρουπ, η Γιουνάιτεντ έχει προκριθεί, όμως Βιγιαρεάλ, Αταλάντα και Γιουνγκ Μπόις διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις που θα τις κρατήσουν σε ευρωπαϊκή τροχιά. Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στον 7ο όμιλο, όπου όλες οι ομάδες (Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Βόλφσμπουργκ) μπορούν να βρεθούν από πρώτες έως τέταρτες. Τέλος, στον 8ο όμιλο Τσέλσι και Γιουβέντους «παίζουν» για την πρωτιά, ενώ η Ζενίτ είναι σίγουρα στο Γιουρόπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή