Σούπερ Λιγκ 1: Στο +11 πήγε ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ 1: Στο +11 πήγε ο Ολυμπιακός

Ηττα-σοκ της ΑΕΚ από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (1-2) – Ο Αρης 1-0 τον Ιωνικό

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διπλή «μπαλοθιά» του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ ήταν η τελευταία πινελιά στη βιτρίνα της Σούπερ Λιγκ 1 για το 2021, με τους Κρητικούς να επικρατούν 2-1 της ΑΕΚ και να μπαίνουν ακόμα πιο δυνατά στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας την «Ενωση», στο -11 από την κορυφή, να ασχολείται πλέον περισσότερο με το πώς θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό της μέλλον παρά με το πώς θα προφτάσει τον Ολυμπιακό.

Η νίκη των Κρητικών δικαίωσε τους προληπτικούς, καθώς η ΑΕΚ έχει να νικήσει από το 2008 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα και παρέμεινε δέσμια αυτής της παράδοσης παρότι προηγήθηκε στο 14΄ με τον Βράνιες. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 23΄ με τον Λάμπρου και έκανε το «κόλπο γκρόσο» με τον Καμάου στο 60΄, με πιο σημαντικές στιγμές εν συνεχεία το γκολ του Σιμόες, που σωστά δεν μέτρησε (οφσάιντ ο Βράνιες, επηρέαζε τη φάση), στο 48΄ και το χαμένο πέναλτι (άουτ) του Αμραμπατ στο 87΄, έπειτα από χέρι του Μπαλογιάννη.  

AEK: Τσιντώτας, Μισελέν (65΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (65΄ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77΄ Γκαρσία), Αμραμπατ, Μάνταλος (65΄ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84΄ Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (78΄ Γιαννούλης), Ντε Γκούζμαν (58΄ Καμάου), Φαν Ντάινεν (64΄ Καστάνιος), Λάμπρου (64΄ Τσιλιανίδης).

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Αρης δεν σπατάλησε το δικό του πέναλτι και επικράτησε 1-0 του Ιωνικού με εύστοχη εκτέλεση του Καμαρά στο 49΄, σε ένα παιχνίδι όπου έχασε πολλές ευκαιρίες για να το «κλειδώσει» και να μην παραμείνει αγχωμένος έως το τέλος.

Νέος τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ ο Ζοζέ Μπότο – Συνεχίζει την ανοδική πορεία του ο Παναθηναϊκός.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Λούμορ (78΄ Γκάνεα), Σάσα, Ματίγια (78΄ Μάνος), Εντιαγέ, Ιτούρμπε (65΄ Γκάμα), Μαντσίνι (88΄ Μπερτόλιο), Καμαρά (88΄ Λόπεθ).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας (89΄ Βαφέας), Ρομαό (46΄ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Κάνιας (89΄ Ματσούκας), Ντάλσιο, Λένις, Καμπράλ, Μάναλης.

Το κάζο της ΑΕΚ ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιβλήθηκε 1-0 της Λαμίας, έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες και πήγε τη διαφορά στο +11, όντας η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Στην 3η θέση παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, που καρδιοχτύπησε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αλλά τον νίκησε 3-2 με πέναλτι στο 90΄ και διατηρήθηκε σε «καθαρή» τροχιά Ευρώπης.

Ακόμη πιο σημαντική από το τρίποντο ήταν για τον «δικέφαλο του Βορρά» η συμφωνία του με τον Ζοζέ Μπότο να αναλάβει για τα επόμενα 2,5 χρόνια το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο 55χρονος Πορτογάλος θεωρείται από τους πλέον ενημερωμένους για την αγορά της Βραζιλίας και εξαργύρωσε την εξαιρετική δουλειά του στο τμήμα σκάουτινγκ της Μπενφίκα με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τη Σαχτάρ, το οποίο «έσπασε» ο ΠΑΟΚ έξι μήνες πριν από τη λήξη του, πληρώνοντας τη σχετική ρήτρα. Τα τελευταία δύο χρόνια η ουκρανική ομάδα είχε απορρίψει προτάσεις από τη Ρόμα, την Εβερτον και στη Σπαρτάκ Μόσχας, που τον ήθελαν για τεχνικό διευθυντή.  

Πιο κοντά στο κυνήγι του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 2-0 τον (κακό του δαίμονα) ΠΑΣ Γιάννινα, τον ξεπέρασε βαθμολογικά και είναι στο -5 από την 3η θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξάρτητα από το Κύπελλο, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν νικήσει τον ουραγό Απόλλωνα στη Ριζούπολη, μειώνει στους 2 βαθμούς και θα τα δει όλα πιο αισιόδοξα στη συνέχεια. Μια ανάσα ελπίδας αναζητεί και ο Ατρόμητος στην κάτω πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, όπου παραμένει προτελευταίος μετά την ήττα του με 2-1 από τον Παναιτωλικό. Οι Περιστεριώτες αλλάζουν για δεύτερη φορά προπονητή, με τον Γιώργο Κορακάκη να αντικαθιστά τον Γιώργο Παράσχο μέχρι να βρεθεί νέος τεχνικός, μάλλον από την ξένη αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή