Ευρωλίγκα: Μάχη με τον χρόνο και τις αναβολές

Ευρωλίγκα: Μάχη με τον χρόνο και τις αναβολές

Η COVID-19 έχει «χτυπήσει» αλύπητα το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως και πέρυσι, ωστόσο η Ευρωλίγκα σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται να βάλει έστω και προσωρινό «λουκέτο» στη διοργάνωση.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η COVID-19 έχει «χτυπήσει» αλύπητα το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως και πέρυσι, ωστόσο η Ευρωλίγκα σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται να βάλει έστω και προσωρινό «λουκέτο» στη διοργάνωση.

Το αγωνιστικό καλεντάρι είναι γεμάτο και τυχόν αναβολές θα βάλουν τις ομάδες σε έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο. Ετσι, οι όποιες σχετικές σκέψεις υπήρχαν απομακρύνθηκαν μετά και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των 11 ομάδων-μετόχων και των Μπάγερν, Βιλερμπάν. Η Λίγκα θα ακολουθήσει το πρότυπο του ΝΒΑ σε ό,τι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τον χρόνο που θα μπαίνουν οι παίκτες σε καραντίνα.

Από τις 14 ημέρες που ίσχυε μέχρι τώρα σε κάθε κρούσμα, πλέον θα μειωθεί σε 7-10 μέρες για όσους παρουσιάζουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ μέσα σε 48 ώρες. Η συγκεκριμενοποίηση των αποφάσεων θα γίνει στη σημερινή ψηφοφορία των συλλόγων, με το μεγάλο «αγκάθι» να έγκειται στη διαφορετική νομοθεσία κάθε χώρας. Κι αυτό, γιατί σε κάποιες μπορεί να μη γίνονται δεκτοί παίκτες που δεν έχουν ολοκληρώσει μεγαλύτερο διάστημα απομόνωσης, από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικοί.

Ενα ακόμη «καυτό» ζήτημα είναι οι ορισμοί των αναβληθέντων αγώνων, εννέα μέχρι στιγμής συνολικά. Πιθανολογείται πως μετά τους πέντε στη 18η αγωνιστική και τον έναν στη 17η, στην ερχόμενη 19η θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλοι πέντε. Hδη χθες η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε –όπως αναμενόταν– την αναβολή των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με Ζαλγκίρις (7.1) και Αλμπα Βερολίνου (6.1) αντιστοίχως, καθώς και αυτή της Εφές με την Μπάγερν.

Τα πολλά κρούσματα στους «αιωνίους» αλλά και στην τουρκική ομάδα προκάλεσαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς δεν διέθεταν τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθεσίμων αθλητών.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα αναζητηθούν και οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τον ορισμό των αγώνων που αναβάλλονται. Με το ισχύον πρωτόκολλο καμία αναμέτρηση δεν μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου, αφού τα play off ξεκινούν 19-20.4. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και δυνατότητα διεξαγωγής σε ουδέτερη έδρα, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή