Ο λαβύρινθος της Ευρωλίγκας

Ο λαβύρινθος της Ευρωλίγκας

Οι αναβολές φέρνουν στη συνέχεια εξοντωτικό πρόγραμμα για τις ομάδες, οι οποίες μετρούν απώλειες λόγω του κορωνοϊού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν χρόνο μετά την περυσινή κρίση που πέρασε η Ευρωλίγκα λόγω της πανδημίας και η οποία ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν τριγμοί στο εσωτερικό της και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Τζόρντι Μπερτομέου, η έξαρση της COVID-19 τη βάζει σε νέα περιδίνηση.

Με όλες τις ομάδες να είναι λαβωμένες από τον κορωνοϊό, η διοργανώτρια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της. Την ώρα που η Μπαρτσελόνα διαγνώστηκε με 18 κρούσματα και μοιραία το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ αναβλήθηκε, η απόφασή της να διεξαχθεί μόλις ένα παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής (Αρμάνι – Ζενίτ) και να μην αναβληθεί ολόκληρη –αφού τα υπόλοιπα οκτώ εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να διεξαχθούν– δυσφημεί το ίδιο της το προϊόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κατάσταση αρχίζει πλέον να γίνεται μη διαχειρίσιμη, αν αναλογιστεί κανείς πως την περασμένη σεζόν αναβλήθηκαν και διεξήχθησαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μόλις 19 αγώνες σε όλη την κανονική περίοδο, ενώ φέτος υπάρχουν ήδη 13 αναβολές μέσα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (18η, 19η) και συνολικά 14 με το Ζαλγκίρις – Αρμάνι της 17ης αγωνιστικής.

Εύλογες είναι οι απορίες για το πώς η Λίγκα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται το επόμενο διάστημα, με δεδομένο πως η κανονική περίοδος συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τις 7-8.4 με τρεις «διαβολοβδομάδες», τα πλέι οφ να έχουν προγραμματιστεί 19 Απριλίου με 4 Μαΐου και τα εθνικά πρωταθλήματα να διακόπτονται το ένα μετά το άλλο. Με αυτόν τον ρυθμό κρουσμάτων είναι αμφίβολο αν η τροποποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ο ορισμός και άλλων «διαβολοβδομάδων» αρκούν για να «βγει» το καλεντάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή