Συνεχίζεται η Σούπερ Λιγκ

Δεν θα διακοπεί το πρωτάθλημα παρά τις αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπαγές αποδείχθηκε το μέτωπο των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου και των συνδρομητικών καναλιών που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, και κατά συνέπεια το αίτημα τεσσάρων ομάδων περί αναστολής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 έπεσε στο κενό. Οι πιεστικές ημερομηνίες, ειδικά για όσους συνεχίζουν στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, δεν άφηναν περιθώρια για αναβολή της 17ης αγωνιστική κι ας είναι σχεδόν όλες οι ομάδες αποδεκατισμένες από τον κορωνοϊό. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον αποφασίσθηκε να γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης πριν από κάθε αγωνιστική και να τηρείται το νέο πρωτόκολλο, με τις τροποποιήσεις που αποφασίσθηκαν χθες στο Δ.Σ. της διοργανώτριας. Προς το παρόν αναβλήθηκαν μόνο τα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15 έως τις 21 Ιανουαρίου.

Εκτός από την έλλειψη ημερομηνιών, ισχυρό επιχείρημα για την απόφαση της μη αναβολής ήταν ότι με την ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποφορτιστεί άμεσα η κατάσταση, η οποία αναμένεται περισσότερο επιβαρυμένη στο επόμενο διάστημα.

Με το σκεπτικό αυτό, θα ήταν οξύμωρο να ανασταλεί τώρα το πρωτάθλημα που η κατάσταση είναι σχετικά ελεγχόμενη και να αρχίσει ξανά σε δύο – τρεις εβδομάδες που τα κρούσματα θα είναι, πιθανώς, περισσότερα. Παρατεταμένη διακοπή μέχρι να εξασθενήσει η μετάδοση του ιού ίσως να σήμαινε και το πρόωρο τέλος της περιόδου, σενάριο που κανείς δεν επιθυμούσε.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κρίνουν την τύχη κάθε αναμέτρησης το επόμενο διάστημα – «Λαβωμένη» και η 17η αγωνιστική.

Την προηγούμενη αγωνιστική αναβλήθηκαν οι αγώνες ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και Ατρόμητος – ΟΦΗ, με τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια να διεξάγονται παρά τις πολλές απουσίες που είχαν όλες οι ομάδες.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κρίνουν ξανά την τύχη κάθε αγώνα το επόμενο διάστημα, με την επερχόμενη 17η αγωνιστική να πλήττεται από την αναβολή των αναμετρήσεων Αρη – Ατρομήτου, Παναιτωλικού – Λαμίας, όπως και του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, αφού στον «Δικέφαλο του Βορρά» εντοπίστηκαν τρία ακόμη κρούσματα. Διόλου απίθανο να μην είναι οι μόνες αναβολές, καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων θα κρίνουν την τύχη των υπόλοιπων αγώνων.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (17η αγωνιστική): Σάββατο: 17.15 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα, Κυριακή:15.00 Αρης – Ατρόμητος (αναβλήθηκε), 15.00 Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης, 17.15 Βόλος – Παναθηναϊκός, 19.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 19.30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, Δευτέρα: 19.30 Παναιτωλικός – Λαμία (αναβλήθηκε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή