Οριστική απόφαση για Νόλε

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε την έφεση σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της βίζας του.

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωταγωνιστή του αυστραλιανού Οπεν πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στα κορτ έχει αναδειχθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε την έφεση σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της βίζας του, έκανε προπόνηση, αλλά η τελική απόφαση για την παραμονή του στην Αυστραλία αναμενόταν να ληφθεί σήμερα Τρίτη.

Στο πλευρό του Νόλε, εκτός από τους συμπατριώτες του, βρέθηκαν και Ελληνες ομογενείς, ενώ μία λανθασμένη πληροφορία για σύλληψη του αθλητή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.    

Εάν ο Σέρβος διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο στο Οπεν της Αυστραλίας θα κριθεί από την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του.

Χθες το πρωί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με κατάθεση 41 σελίδων, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η ιατρική εξαίρεση που πήρε επειδή είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο, υπερασπίστηκε τον εαυτό του.

Ο δικαστής Κέλι δικαίωσε τον Σέρβο και επικύρωσε τη βίζα του με την αιτιολογία ότι ο τενίστας δεν είχε αρκετό χρόνο να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του στις αρχές της χώρας από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την απέλασή του. «Θέλω να μείνω και να αγωνιστώ στο αυστραλιανό Οπεν», ήταν τα πρώτα λόγια του αθλητή ύστερα από τη δικαίωσή του.  

Εξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Τζόκοβιτς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί εκατοντάδες θαυμαστές του. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί Ελληνες, οι οποίοι με τύμπανα και συρτάκι εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Μετά την απόφαση του δικαστή, ο τενίστας παρέλαβε το διαβατήριό του με τη βίζα και έφυγε από το ξενοδοχείο των παράτυπων μεταναστών όπου κρατούνταν. Αργά το βράδυ (ώρα Αυστραλίας) είχε την ευκαιρία να πιάσει και πάλι τη ρακέτα στα χέρια του και να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση ενόψει του πρώτου φετινού τουρνουά γκραν σλαμ.       

Την ώρα που ο Τζόκοβιτς έκανε προπόνηση, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αυστραλία, στη Σερβία, η οικογένειά του παρέθεσε συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκειά της ανέφεραν ότι οι αρχές της Αυστραλίας προσπάθησαν να τον υποχρεώσουν να υπογράψει την παραίτησή του από τη βίζα, ενώ του είχαν πάρει το τηλέφωνο για να μην επικοινωνεί με τους δικηγόρους.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε χθες την έφεση σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της βίζας του κaι έκανε προπόνηση.

Μάλιστα, ο πατέρας του, Σέρτζαν Τζόκοβιτς, τόνισε ότι ο γιος του θα κατακτήσει άλλους δέκα τίτλους από γκραν σλαμ. Ο αδελφός του Νόλε ευχαρίστησε το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και τον δικαστή Κέλι για την αντικειμενική δίκη.

Η συνέντευξη τελείωσε κάπως… άκομψα διότι οι διοργανωτές της ενοχλήθηκαν όταν άρχισαν οι ερωτήσεις για την περίοδο που νόσησε ο αθλητής και πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις, παρ’ όλο που ήταν «θετικός».  

Ναδάλ: Τσίρκο

«Τσίρκο» χαρακτήρισε όσα διαδραματίζονται στην Αυστραλία ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, παρ’ όλο που διαφωνεί με τον Σέρβο στο θέμα του εμβολίου, πήρε θέση υπέρ της δικαίωσής του.

«Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο δίκαιη απόφαση. Του εύχομαι καλή τύχη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» και αναφερόμενος στο εμβόλιο πρόσθεσε: «Τα πιο σημαντικά επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο λένε ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πανδημία και η καταστροφή που βιώνουμε τους τελευταίους 20 μήνες».

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Σίδνεϊ και, όπως ανέφερε σε λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «εάν όλα πάνε καλά θα σας δω όλους στο Οπεν της Αυστραλίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή