Κύπελλο Ελλάδας: Έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί

Κύπελλο Ελλάδας: Έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί

Ισοπαλία στην Τούμπα, ήττα Ολυμπιακού στο Αγρίνιο – Ανετα ο ΠΑΟ... στους «4»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρόκριση, μία έκπληξη και ένα ζευγάρι που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς είχαν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου που έγιναν χθες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και σφράγισε ήδη το εισιτήριο για την 4άδα, ενώ ο Παναιτωλικός «σόκαρε» τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή. Τέλος, στο σπουδαιότερο από τα παιχνίδια, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα και όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, όπου θυμίζουμε ισχύει και το εκτός έδρας γκολ.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν τη θέληση, δημιούργησαν τις ευκαιρίες, αλλά όπως φάνηκε τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ώστε να φτάσουν στο γκολ που πιθανώς να τους χάριζε και τη νίκη. Ετσι το τέλος του ντέρμπι στην Τούμπα βρήκε τις δύο ομάδες καθηλωμένες στο 0-0, με την πρόκριση στα ημιτελικά να «παίζεται» πλέον στη ρεβάνς της Αθήνας. Πάντως, η Ενωση είναι αυτή που στο φινάλε… έσκασε ένα μικρό χαμόγελο ικανοποίησης, καθώς προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό και κουβαλώντας αρκετή εσωστρέφεια, μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71΄ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο (77΄ Μιτρίτσα), Ζαμπά (71΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (77΄ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (90΄+2΄ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80΄ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87΄ Χατζισαφί).

Στα… σχοινιά έριξε τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, λίγες ημέρες μετά το διπλό επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 2-1 και τους «ερυθρόλευκους» και μπορεί να κάνει όνειρα τετράδας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μοιάζει να περπατά σε έναν αδιέξοδο δρόμο κακών εμφανίσεων και σίγουρα η ενδεκάδα ανάγκης που χρησιμοποίησε ο Μαρτίνς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ στο 13ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί, όμως η συνέχεια του ματς ανήκε στον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες ισοφάρισαν με τον Μεντόσα στο 23΄, ενώ ο Καρέλης ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 60ό λεπτό. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στον θεσμό, μετά το 3-2 από τον Λεβαδειακό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακαδήμας (83΄ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88΄ Περέιρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62΄ Τσιγγάρας), Μεντόσα (84΄ Φλόρες), Ντουάρτε, Καρέλης (62΄ Μόρσεϊ), Βέργος.

Σήμερα ο Αρης υποδέχεται τη Λαμία, κλείνοντας τη σειρά των α΄ αγώνων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (77΄ Λοβέρα), Μπα (46΄ Σωκράτης), Καρμπόβνικ (62΄ Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά (46΄ Λόπες), Βρουσάι και Ελ Αραμπί (46΄ Τικίνιο).

Θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκλεισε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν μόλις ένα ημίχρονο για να διαμορφώσουν το τελικό 4-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και πλέον το μόνο που απομένει είναι να μάθουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους, που θα προκύψει από το ζευγάρι Αρης – Λαμία. Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Βιτάλ, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 20΄. Το 3-0 σημείωσε στο 32΄ ο Αϊτόρ (είχε ένα τέρμα και δύο ασίστ), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Καρλίτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κότσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62΄ Λούντκβιστ), Βιτάλ (46΄ Παλάσιος), Αϊτόρ (77΄ Σάντσες), Καρλίτος (67΄ Ιωαννίδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Κουτρομάνος (69΄ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46΄ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα, Γκίνη, Μανιός (46΄ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46΄ Καρανίκας).

• Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ολοκληρώνονται απόψε, με τον Αρη να υποδέχεται στις 21.30 τη Λαμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή