Νέο θέμα στη Μελβούρνη με την Κινέζα Πενγκ Σουάι

Νέο θέμα στη Μελβούρνη με την Κινέζα Πενγκ Σουάι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες από το σίριαλ με τη μη συμμετοχή του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Οπεν, και νέα πολιτική παρέμβαση αναστατώνει το τουρνουά του Γκραν Σλαμ στη Μελβούρνη, με τους διοργανωτές να απαγορεύουν την είσοδο σε κάποιους θεατές με μήνυμα κατά της Κίνας. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, όπως αυτή της θρυλικής τενίστριας Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Ηταν την περασμένη Παρασκευή όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας στις εισόδους των γηπέδων απαγόρευσαν σε φιλάθλους να περάσουν μέσα φορώντας φανελάκια που ανέγραφαν στα αγγλικά: «Αναζητείται: Πού είναι η Πενγκ Σουάι;».

Πρόκειται για την Κινέζα τενίστρια η οποία κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της (που κατέβηκε εντός ημιώρου), τον Νοέμβριο, ότι είχε υποστεί παλαιότερα σεξουαλική επίθεση από ανώτατο στέλεχος του κινεζικού καθεστώτος, ο οποίος ακολούθως την υποχρέωσε και σε σχέση. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η Κινέζα, πρώην Νο 1 στο διπλό των γυναικών, επανεμφανίστηκε, προκαλώντας όμως έντονη ανησυχία με την εμφανώς αλλαγμένη στάση της.

Η αυστραλιανή ομοσπονδία αντισφαίρισης, που διοργανώνει το τουρνουά, δήλωσε ότι ανησυχεί έντονα για την ασφάλεια της Πενγκ, αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση να κατασχέσει τα μπλουζάκια, καθώς και σχετικό πανό. «Σύμφωνα με τους όρους για είσοδο, δεν επιτρέπουμε ρούχα, πανό ή επιγραφές με εμπορικό ή πολιτικό περιεχόμενο», αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Οι διοργανωτές του Οπεν απαγόρευσαν την είσοδο σε θεατές που φορούσαν μπλούζες υπέρ της τενίστριας.

Η Ναβρατίλοβα, ίσως η κορυφαία τενίστρια στην Ιστορία, η οποία αυτομόλησε από την κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία για να γίνει Αμερικανίδα πολίτις, αποκάλεσε την απόφαση των διοργανωτών απαράδεκτη, επικρίνοντας την έλλειψη υποστήριξης στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Συνδέσμου Τενιστριών (WTA) να σώσει την Κινέζα πρωταθλήτρια. Αντίστοιχες καταγγελίες έκαναν και άνδρες νυν και πρώην τενίστες.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έναρξη ηλεκτρονικού εράνου μέσω της πλατφόρμας Gofundme με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων Τ-shirt με το μήνυμα «Πού είναι η Πενγκ Σουάι;», συγκεντρώνοντας αμέσως χιλιάδες δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT