Σούπερ Λιγκ 1: Στην τελική ευθεία

Σούπερ Λιγκ 1: Στην τελική ευθεία

Ξεχωρίζει το αυριανό ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κρίσιμα παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα ανταγωνισμού και κερασάκι στην τούρτα το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ οδεύει η Σούπερ Λιγκ 1 προς το φινάλε της κανονικής περιόδου, με το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής να ξεκινάει απόψε σε δύο γήπεδα και να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στα Γιάννινα. Αν και η διαφορά των 14 βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες περιορίζει σημαντικά το ενδιαφέρον, πάντα μια μονομαχία Ολυμπιακού και ΑΕΚ κεντρίζει την προσοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να μην πείθουν με την εικόνα τους, έχουν όμως τρόπο να μακιγιάρουν τις αδυναμίες τους και να διατηρούνται σε μια απόσταση ασφαλείας, σε αντίθεση με την «Ενωση» που χάνει συνεχώς παιχνίδια μέσα από τα χέρια της και έχει τεθεί από νωρίς εκτός μάχης στη διεκδίκηση του τίτλου. Το ντέρμπι γίνεται πριν από την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αταλάντα, ενώ το αποτέλεσμά του ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για το μέλλον του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πιο εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Ατρόμητο στην Τούμπα και με νίκη θα περιμένει «δώρο» της ΑΕΚ στο ντέρμπι για να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που αυτή τη στιγμή είναι στα όρια ασφαλείας των 9 βαθμών. Στη μάχη των πλέι οφ, το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό που κλείνει τη Δευτέρα το πρόγραμμα: ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αρη κι αν τον νικήσει θα παραμείνει 4ος και θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα. Ο προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες ήττες Παναθηναϊκός φιλοξενεί στη Λεωφόρο (στις 15.30 αντί για τις 17.15) τη Λαμία, σε μια πρόγευση των αναμετρήσεών τους στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Ιωνικό, με τη φιλοδοξία να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη κρατούν τη διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ – Mάχες για την είσοδο στα πλέι οφ αλλά και την παραμονή.

Στη Ηράκλειο, το αποτέλεσμα του αγώνα ΟΦΗ – Βόλου θα δείξει ποιος θα κρατήσει ανοικτό τον δρόμο για τα πλέι οφ. Και οι δύο είναι εκτός πρώτης εξάδας, αλλά όποιος νικήσει αύριο θα παραμείνει δυνατά «στο παιχνίδι», σε αντίθεση με τον ηττημένο που θα χάσει σημαντικό έδαφος. Η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν. Στη μάχη της παραμονής, ο Απόλλων υποδέχεται τον Παναιτωλικό και παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά, απέναντι σε μια ομάδα που έπειτα από ένα σπουδαίο σερί νικών μετράει τώρα συνεχόμενες ήττες.

Το πρόγραμμα

Συνοπτικά το πρόγραμμα (23η αγωνιστική): Σάββατο: 19.30 Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός, 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός, Κυριακή: 15.00 ΟΦΗ – Βόλος, 15.30 Παναθηναϊκός – Λαμία, 17.15 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (NS2HD), 19.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Δευτέρα: 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης. Η βαθμολογία (22 αγώνες): Ολυμπιακός (21 αγώνες) 53, ΠΑΟΚ (21) 44, ΑΕΚ (21) 39, ΠΑΣ Γιάννινα (22) 33, Αστέρας Τρίπολης (20) 32, Παναθηναϊκός (21) 30, Αρης (21) 29, ΟΦΗ (21) 29, Βόλος (21) 28, Παναιτωλικός (21) 21, Λαμία (20) 18, Ιωνικός (21) 18, Ατρόμητος (19) 13, Απόλλων Σμύρνης (20) 9. Σημ.: Ο Αρης έχει -6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT