Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο τουρνουά της Μασσαλίας

Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός στο τουρνουά της Μασσαλίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ νωρίς και πολύ… άδοξα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μασσαλίας, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) απ’ τον Ρώσο, Ρομάν Σαφιούλιν (Νο163 της παγκόσμιας κατάταξης) και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής -Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο1 στο ταμπλό του τουρνουά- δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό, απέναντι στον 24χρονο χρόνο, τενίστα πολύ χαμηλότερου επιπέδου -στην παρούσα φάση- ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά τουρνουά και κατέγραψε την 5η σερί νίκη του στη Μασσαλία και σίγουρα τη μεγαλύτερη στην έως τώρα πορείας του στο άθλημα.

Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Τσιτσιπά από τενίστα που βρίσκεται κάτω από το Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το Σεπτέμβριο του 2018. Τότε τον είχε νικήσει ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο103) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Μετς της Γαλλίας.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου. Ήδη έφτασα για πρώτη φορά στη ζωή μου στα προημιτελικά και είναι η πρώτη φορά που νικάω αθλητή του top-10» τόνισε περιχαρής ο Σαφιούλιν αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Τσιτσιπά. Ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού που συνθέτουν ο Καναδός, Φέλιξ Ογκέρ-Αλιασίμ, Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη και ο Λευκορώσος Ίλια Ιβάσκα, Νο49.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή