Ο θρίαμβος του μπάσκετ και του… αυτονόητου

Ο θρίαμβος του μπάσκετ και του… αυτονόητου

Δεν ήταν πόλεμος, ήταν μια πραγματική γιορτή εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, γι’ αυτό και ο τελικός του Κυπέλλου στο Ηράκλειο δεν είχε νικητή μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα!

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν πόλεμος, ήταν μια πραγματική γιορτή εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου, γι’ αυτό και ο τελικός του Κυπέλλου στο Ηράκλειο δεν είχε νικητή μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα! Δεκαετίες ολόκληρες σε παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ιδίως όταν έκριναν τίτλους όπως την Κυριακή, όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι βίωναν καταστάσεις αφόρητης πίεσης, με πολύ συχνή κατάληξη μια πολεμική και τοξική ατμόσφαιρα, εντός κι εκτός γηπέδου πολλές ημέρες ή μετά τον αγώνα. Αυτή τη φορά θριάμβευσε το αυτονόητο και ο τελικός θα μνημονεύεται όχι μόνο για τη δραματική ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός για να επικρατήσει με 81-73 ενώ έχανε με 12 πόντους, αλλά και για πολλά όμορφα σκηνικά όπως το αμφίδρομο χειροκρότημα νικητών και ηττημένων, η παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού την ώρα της απονομής, η πολιτισμένη ατμόσφαιρα και η συνύπαρξη φιλάθλων των δύο ομάδων στην ίδια εξέδρα, φορώντας τη φανέλα τους! Σκηνικά αν μη τι άλλο ασυνήθιστα στην Ελλάδα, ακόμη και σε παιχνίδια που δεν κρίνουν κάτι ιδιαίτερο για τους δύο «αιωνίους αντιπάλους»…

Η επιτυχία του Ολυμπιακού ήλθε ύστερα από ένα δικό του σερί 15-0 και ένα αντίστοιχο «μπλακ άουτ» των «πρασίνων» στην τελευταία περίοδο, όταν είχαν 0-13 σουτ και σκόραραν μόνο μετά το 37΄ από τη γραμμή των βολών έξι πόντους. Ηταν ο πρώτος τίτλος για τους «ερυθρολεύκους» μετά το 2016, γι’ αυτό και πανηγυρίστηκε έξαλλα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή