Παναθηναϊκός: Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για την ψηφοφορία

Παναθηναϊκός: Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για την ψηφοφορία

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διήρκεσε η καταμέτρηση ψήφων για Βοτανικό

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεταμεσονύκτιο «μπρα ντε φερ» εξελίχθηκε η ψηφοφορία των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου. Η σπουδή της εφορευτικής επιτροπής να γίνουν όλα με μεγάλη προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα περιθώριο λάθους και αμφισβήτησης του τελικού αποτελέσματος, προκάλεσε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και η καταμέτρηση προχώρησε με ρυθμούς χελώνας. Αν και ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν κατά πολύ μικρότερος του αναμενομένου και το ψηφοδέλτιο ήταν απλώς ένα Ναι ή ένα Οχι, χωρίς ονόματα, σταυροδοσία και όλα όσα καθυστερούν συνήθως την καταμέτρηση σε εκλογές με πολιτικό χαρακτήρα, η διαδικασία ήταν πολύωρη και ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική εκτίμηση πως γύρω στις 10 το βράδυ θα είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και από την αρχή σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από το «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου, χωρίς να προκύψουν εντάσεις. Μέσα στο κλειστό υπήρχαν τρία παραβάν, μία μόνο κάλπη και ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με το Ναι και το Οχι, με τη διαδικασία να κυλάει ομαλά μέχρι τις 19.20, καθώς δόθηκε μια μικρή παράταση για να ψηφίσουν όσοι ήταν στην ουρά και δεν είχαν προλάβει μέχρι τις 19.00, που ήταν το χρονικό όριο. Με το που έκλεισαν οι πόρτες και άνοιξε η κάλπη για την καταμέτρηση, παρέμειναν απ’ έξω δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου γίνονταν ολοένα και περισσότεροι. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, δημιουργήθηκαν αρκετά «πηγαδάκια» με φανατικούς υποστηρικτές και των δύο τάσεων, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα παρά τις διαφωνίες, την αγωνία και τον εκνευρισμό που γεννούσαν οι φημολογίες, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία της καταμέτρησης.

Για να υπερψηφιστεί το σχέδιο της διπλής ανάπλασης, απαιτούνταν πλειοψηφία 2/3 των ψηφισάντων.

Σύμφωνα με το καταστατικό, για να υπερψηφιστεί το σχέδιο της διπλής ανάπλασης, απαιτείται πλειοψηφία 2/3 των ψηφισάντων. Δικαίωμα ψήφου είχαν 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που ήταν ταμειακώς εντάξει, αλλά στις κάλπες προσήλθαν πολύ λιγότεροι. Συμπεριλαμβανομένων και των (κυρίως από το εξωτερικό και την περιφέρεια) επιστολικών ψήφων, ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ήταν περίπου 3.000, πολύ μικρότερος απ’ όσο αναμενόταν για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, επιλέγοντας να ψηφίσει με επιστολική ψήφο και όχι με φυσική παρουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT