Μουντιάλ 2022 – Η κλήρωση των ομίλων: Σέντρα με Κατάρ-Ισημερινός, μονομαχία Ισπανίας-Γερμανίας

Μουντιάλ 2022 – Η κλήρωση των ομίλων: Σέντρα με Κατάρ-Ισημερινός, μονομαχία Ισπανίας-Γερμανίας

Με το παιχνίδι Κατάρ-Ισημερινός στις 21 Νοεμβρίου θα ανοίξει η αυλαία του Μουντιάλ 2022, όπως προέκυψε κατά την κλήρωση των ομιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το παιχνίδι Κατάρ-Ισημερινός στις 21 Νοεμβρίου θα ανοίξει η αυλαία του Μουντιάλ 2022, όπως προέκυψε κατά την κλήρωση των ομιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ισπανία και η Γερμανία θα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, αποτελώντας το μεγαλύτερο από άποψη ονομάτων ζευγάρι της κλήρωσης.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

  • A: Κατάρ, Ισημερινός, Ολλανδία, Σενεγάλη
  • B: Αγγλία, Ιραν, ΗΠΑ και μία εκ των Σκωτίας, Ουαλίας, Ουκρανίας
  • C: Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Πολωνία
  • D: Γαλλία, Δανία, Τυνησία και μία εκ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αυστραλίας, Περού
  • E: Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία και μία εκ των Κόστα Ρίκα και Νέας Ζηλανδίας
  • F: Βέλγιο, Καναδάς, Μαρόκο, Κροατία
  • G: Βραζιλία, Σερβία, Ελβετία, Καμερούν
  • H: Πορτογαλία, Γκάνα, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα

Κατά την έναρξη της τελετής στη Ντόχα, ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι καλωσόρισε τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται προπονητές εθνικών ομάδων, ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στελέχη του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αγωνιούν για τους αγώνες τους στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Παρουσιαστές της κλήρωσης ήταν ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα και η αθλητική δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ρεσμίν Τσοουντχάρι, ενώ η Αιγύπτια ηθοποιός Σεριχάν κέρδισε το χειροκρότημα με φόντο γραφικά εμπνευσμένα από τη Μέση Ανατολή.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ – η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη Μέση Ανατολη. 

Οι φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Ντόχα ευελπιστώντας να πάρουν μια γεύση από μερικά από τα μεγάλα ονόματα που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων πρώην πρωταθλητές όπως ο Γερμανός Λόταρ Ματέους, ο Ιταλός Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Βραζιλιάνος Καφού. 

Εκατοντάδες ρεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο κατασκήνωσαν εντός και περιμετρικά του χώρου, καθώς πλησίαζε το σούρουπο και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώθηκαν. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT