Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με φόντο την πρωτιά της Basket League

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι με φόντο την πρωτιά της Basket League

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (11/4, 20:00) στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής που θα κρίνει και την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (11/4, 20:00) στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής που θα κρίνει και την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League και το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 17-1 και έχουν από 35 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Άρη.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε πάρει τη νίκη στο ντέρμπι του πρώτου γύρου. Το τριφύλλι είχε επικρατήσει με 82-76 στο ΣΕΦ στις 22 Νοεμβρίου. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα που έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.

Από τότε η ομάδα του Πειραιά μετράει τρεις διαδοχικές νίκες επί του «τριφυλλιού». Οι δύο ήταν για την Ευρωλίγκα και η άλλη στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς τον Στέφαν Γιόβιτς. Αντίθετα, θα παραταχθεί με τον Νεμάνια Νένοβιτς και τον Χάουαρντ Σαντ – Ρος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών με τον Κώστα Σλούκα να επιστρέφει.

Το τριφύλλι ολοκλήρωσε την Παρασκευή τις υποχρεώσεις του για την Ευρωλίγκα με νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στη δεύτερη θέση και θα αγωνιστούν κόντρα στη Μονακό με έπαθλο την πρόκριση στο final-4 του Βελιγραδίου.

«Θα παλέψουμε πολύ σκληρά για τη νίκη. Επιβάλλεται ο υψηλότερος βαθμός συγκέντρωσης από την αρχή έως το τέλος. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι ώστε να βιώσω την υποστήριξη των φιλάθλων μας, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Περιμένω να ζήσω αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι. Εμείς, από την πλευρά μας, θα δώσουμε το 100% για να τα καταφέρουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οκάρο Ουάιτ στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

«Είναι ένα παιχνίδι που σε σημαντικό, αν όχι σε απόλυτο, βαθμό, θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League. Το αβαντάζ σε καμία περίπτωση δεν σου δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή, σου προσφέρει, όμως, την ευκαιρία να παίξεις τρία παιχνίδια μέσα στο σπίτι σου, έχοντας την βοήθεια των φιλάθλων σου. Και ειδικά φέτος η βοήθεια των φιλάθλων μας έχει αποδειχθεί υπερπολύτιμη! Συνολικά αυτή θα είναι η πέμπτη φετινή μας συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, σε Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα και Κύπελλο, όμως, όπως όλοι μπορούν να αντιληφθούν το τι έχει προηγηθεί σε αυτά τα ματς δεν έχει καμία σημασία. Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι, μια νέα… ιστορία και θα πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας» έγραψε με τη σειρά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή