Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Την παραπομπή σε δίκη του ιατρικού προσωπικού που περιέθαλψε τον Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση του θανάτου του Αργεντινού θρύλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραπομπή σε δίκη του ιατρικού προσωπικού που περιέθαλψε τον Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση του θανάτου του Αργεντινού θρύλου. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Telam το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε την Τετάρτη. Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς «οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί, οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα τον έφεραν σε κατάσταση ανημπόριας, εγκαταλείποντάς τον στην μοίρα του κατά την διάρκεια μιας σκανδαλώδους νοσηλείας στο σπίτι».

Ως κύριοι υπεύθυνοι για τον θάνατο του Μαραντόνα ερευνώνται ο Λεοπόλντο Λούκε, νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός του Μαραντόνα και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσατσόφ. Κατηγορούνται επίσης, ο ψυχολόγος, Κάρλος Ντίας, η ιατρική συντονίστρια, Νάνσι Φορλίνι, ο συντονιστής νοσηλευτικής, Μαριάνο Περόνι, οι νοσηλευτές, Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταϊάνα Μαντρίντ και ο κλινικός ιατρός, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια.

Ο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 ενώ ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση. Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή θρύλου σόκαρε τον κόσμο ενώ στην Αργεντινή κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή