Με την ίδια φιλοσοφία ξανά ο Ολυμπιακός

Με την ίδια φιλοσοφία ξανά ο Ολυμπιακός

Οδηγός για τη συνέχεια είναι η άνεση με την οποία άνοιξε λογαριασμό ο Ολυμπιακός στη σειρά των αγώνων του με τη Μονακό, αρχής γενομένης από σήμερα (19.00), όπου υποδέχεται για δεύτερη φορά στο ΣΕΦ την ομάδα από το πριγκιπάτο με στόχο μια δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγός για τη συνέχεια είναι η άνεση με την οποία άνοιξε λογαριασμό ο Ολυμπιακός στη σειρά των αγώνων του με τη Μονακό, αρχής γενομένης από σήμερα (19.00), όπου υποδέχεται για δεύτερη φορά στο ΣΕΦ την ομάδα από το πριγκιπάτο με στόχο μια δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, που θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Με το σενάριο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν προβάδισμα με 2-0 στις νίκες και θα χρειάζονται μόλις άλλη μία σε τρία (το πολύ) παιχνίδια για να δώσουν ύστερα από πολλά χρόνια το παρόν στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πέρα από την άμυνα «σκυλίσια», που περιόρισε μία από τις πιο ταλαντούχες επιθετικά ομάδες της Ευρωλίγκας, κλειδί για την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν η παρουσία των οπαδών του, που τον στήριξαν πολύ ιδίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν η Μονακό μπήκε φουριόζα και άγγιξε το προβάδισμα με διψήφια διαφορά. «Ηταν καταπληκτικοί και είμαστε περήφανοι. Τους ευχαριστούμε και τους περιμένουμε ξανά την Παρασκευή», ήταν το σχόλιο του Κώστα Σλούκα, ο οποίος θα ξαναζήσει απόψε την εικόνα ενός κατάμεστου ΣΕΦ, καθώς ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει αδιάθετα παρότι η Αθήνα έχει αδειάσει λόγω του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται ξανά τη Μονακό στο «καυτό» ΣΕΦ με στόχο το 2-0 – Η έδρα «μίλησε» στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ, με μόνη εξαίρεση το Μιλάνο.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, παγίδα στην οποία είχε πέσει παλαιότερα ο Ολυμπιακός όταν είχε ισοπεδώσει με διαφορά 48 πόντων (89-41) στο πρώτο παιχνίδι τη Σιένα και στο επόμενο, δύο ημέρες μετά, ηττήθηκε 82-65, έχασε το πλεονέκτημα έδρας και τελικά έμεινε εκτός φάιναλ φορ. «Δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ ένα παιχνίδι. Είμαστε σοβαρή ομάδα, δεν θα είμαστε υπερόπτες. Οι παίκτες μετράνε τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι. Θέλει μεγάλη προσπάθεια στα πλέι οφ. Θέλουμε να έχουμε λίγο καλύτερα ποσοστά, θα το παλέψουμε με την ίδια φιλοσοφία», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με απόλυτη συναίσθηση ότι για να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του ότι το αποψινό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Η έδρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ να αξιοποιούν τη δύναμή της και να παίρνουν χαλαρές νίκες επί της Μπάγερν και της Μακάμπι αντίστοιχα. Ο μόνος αδύναμος κρίκος αποδείχθηκε η Αρμάνι Μιλάνου, κάτι αναμενόμενο με βάση την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών της διοργάνωσης και γενικότερα από την αφέλεια που χαρακτηρίζει συνήθως την ιταλική ομάδα όταν βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Αν και είχε μια προβληματική χρονιά, η Εφές πήρε με τη νίκη της στο Μιλάνο το πλεονέκτημα έδρας, δείχνοντας έτοιμη να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Εκτός από τον αγώνα του Ολυμπιακού, το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και την αναμέτρηση Ρεάλ – Μακάμπι, με τους Μαδριλένους να προηγούνται 1-0. Τα επόμενα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα στο Μονακό, στις 27 και 29 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή