Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 3-1: Πήρε το ντέρμπι, «σφράγισε» τον τίτλο

Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 3-1: Πήρε το ντέρμπι, «σφράγισε» τον τίτλο

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 3-1 της Ντόρτμουντ για την 31η αγωνιστική της Bundesliga και κατέκτησε μαθηματικά τον φετινό τίτλο στη Bundesliga

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 3-1 της Ντόρτμουντ για την 31η αγωνιστική της Bundesliga και κατέκτησε μαθηματικά τον φετινό τίτλο στη Bundesliga.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έφτασε τους 75 βαθμούς, 12 περισσότερους από τη δεύτερη Μπορούσια τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το 32ο πρωτάθλημα για τη Μπάγερν 10ο σερί για την ομάδα από τη Βαυαρία που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.

Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 15ο λεπτό η Μπάγερν έφτασε στο γκολ με τον Γκνάμπρι.

Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν πήρε τη μπάλα μετά από κεφαλιά του Γκορέτσκα, την στόπαρε και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 27’ η Ντόρτμουντ απείλησε με τον Χάλαντ.

Λίγες στιγμές αργότερα ο Γκνάμπρι σκόραρε και πάλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω του VAR. Στο 34ο λεπτό η Μπάγερν έκανε δύο τα τέρματά της με τον Λεβαντόφσκι.

Ο Γκνάμπρι έκλεψε την μπάλα, έβγαλε στον Μίλερ και ο τελευταίος πάσαρε στον Πολωνό επιθετικό που πλάσαρε τον Χιτζ για το 2-0. Στην συνέχεια η Μπάγερν απείλησε και πάλι με τον Γκορέτσκα και τον Λεβαντόφσκι πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι με τον Ρόις. Ο Εμρέ Τζαν εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 52ο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ έχασε στη συνέχεια ευκαιρία με τον Ρόις μετά από πάσα του Χάλαντ. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά στο 56’ αλλά ο Ερναντές έκοψε το σουτ του αρχηγού των φιλοξενούμενων.

Στο 58’ ήταν σειρά του Λεβαντόφσκι να απειλήσει για τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί έχασαν νέα ευκαιρία με τον Πολωνό επιθετικό στο 69ο λεπτό.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 81’ η Ντόρτμουντ απείλησε και πάλι με τον Χάλαντ αλλά δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν έκανε το 3-1 με τον Μουσιάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή