Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Τιτανομαχία» πράξη πρώτη

Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Τιτανομαχία» πράξη πρώτη

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι στην πρώτη θέση της Premier League και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παραμένει μεγάλος πόθος. Η Σίτι έφτασε πέρσι στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά ηττήθηκε από την Τσέλσι.

Οι «πολίτες» απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά. Για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι τιμωρημένος ο Ζοάο Κανσέλο και αμφίβολοι οι Κάιλ Γουόκερ κααι Τζον Στόουνς. 

Ο Ισπανός προπονητής υπολογίζει κανονικά τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος είχε ενοχλήσεις κόντρα στη Γουότφορντ. 

«Αν πρέπει να ανταγωνιστούμε την ιστορία τους, δεν θα έχουμε καμία τύχη. Αυτό τα λέει όλα από μόνο του», ομολόγησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Έχουμε την επιθυμία να ανταγωνιστούμε εναντίον τους. Για εμάς το να παίζουμε εναντίον τους είναι ένα απίστευτο τεστ και θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Υποφέρουμε όταν υποφέρουμε, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης λίγο έλειψε να πέσει θύμα μίας μεγάλης ανατροπής στα προημιτελικά κόντρα στην Τσέλσι. Οι Μαδριλένοι πήραν την πρόκριση στην παράταση με γκολ του Μπενζεμά.

Για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ο Νταβίντ Αλάμπα είναι αμφίβολος. Αν ο Αυστριακός δεν αγωνιστεί, τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Νάτσο. Αμφίλοβος είναι και ο Κασεμίρο. 

Ο Λούκα Μόντριτς αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι έχουν τεθεί και οι Μιλιτάο και Φερλάν Μεντί.

«Σίγουρα θυμάμαι τι έλεγαν όλοι οι ειδικοί στην αρχή της σεζόν», επισήμανε ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου. «Υπάρχουν ξεκάθαρα δύο ομάδες στους ημιτελικούς που όλοι πόνταραν εναντίον και αυτές είναι η Βιγιαρεάλ κι εμείς Δύο ομάδες έφτασαν εδώ ως αουτσάιντερ, η Ρεάλ, η οποία κέρδισε τα φαβορί όπως ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν και η κάτοχος του τροπαίου, Τσέλσι και η Βιγιαρεάλ, που έθεσε “νοκ άουτ” Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου. Πάντα λέω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα ανταγωνιστεί ό,τι κι αν γίνει εναντίον οποιουδήποτε» πρόσθεσε ο έμπειρος προπονητής.

Η παράδοση είναι μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη τους αναμέτρηση στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2012 για τη φάση των ομίλων. Η Ρεάλ είχε επικρατήσει με 3-2 στη Μαδρίτη. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (1-1) στο ματς του Μάντσεστερ.

Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί 6 φορές σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ μετράει δύο νίκες, όσες και η Σίτι και δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT