Κύπελλο Ελλάδος, Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Στον τελικό το τριφύλλι

Κύπελλο Ελλάδος, Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Στον τελικό το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-0 της Λαμίας και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-0 της Λαμίας και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το τριφύλλι επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 2014. Τότε είχε επικρατήσει με 4-1 του ΠΑΟΚ με εντυπωσιακή εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι και το επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο. Η Λαμία είχε τις ευκαιρίες της αλλά δε μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 7’ αλλά η διπλή προσπάθεια του Παλάσιος και του Αϊτόρ δε βρήκε στόχο. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παλάσιος έχασε νέα ευκαιρία.

Στο 24ο λεπτό ο Προβυδάκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά. Στο 35’ η Λαμία έκανε νέα τελική αλλά το σουτ του Λούκας δε βρήκε στόχο.

Στο 42ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη. Ο επιθετικός του τριφυλλιού έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο τον πέρασε στο σπριντ και με πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στο πρώτο ματς.

Η Λαμία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους με τον Προβυδάκη και τον Μανούσο αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-2 με τον Παλάσιος στο 58’. Ο Αϊτόρ πίεσε τους αντίπαλους αμυντικούς, έκλεψε τη μπάλα από τον Σιμόν και την έδωσε στον Βιγιαφάνιες. Ο τελευταίος γύρισε στον Αργεντινό που με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 61ο λεπτά η Λαμία μείωσε με τον Μπανγκουρά αλλά το γκολ δε μέτρησε επειδή ο σκόρερ ήταν οφσάιντ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις ήταν λίγες.

Στο 76’ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Καραμάνος σέντραρε και ο Μπανγκουρά ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στο 85′ ο Παναθηναϊκός είχε νέα ευκαιρία με τον Παλάσιος αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε ετοιμότητα. Η Λαμία συνέχισε να ψάχνει το γκολ αλλά το σουτ του Τζανδάρη κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το σπριντ, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Σαράνοφ τον νίκησε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης. Μανούσος (68′ Καραμάνος), Τιρόνε (68′ Νούνιες), Σιμόν, Μπεχαράνο (86′ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57′ Μπαγκουρά, 86′ Μανουσάκης), Άλβες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ (68′ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62′ Βιτάλ), Παλάσιος (68′ Σάντσες), Ιωαννίδης (62′ Καρλίτος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή