Κύπελλο Ελλάδος, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: Πρόκριση με Τσόλακ

Κύπελλο Ελλάδος, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: Πρόκριση με Τσόλακ

Με γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στην παράταση ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στην παράταση ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά το 0-0 του πρώτου ματς της Τούμπας, ο επαναληπτικός ημιτελικός ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και οδηγήθηκε στην παράταση. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για την πρόκριση αλλά ο Τσόλακ μίλησε στο τέλος.

Σημειώνεται ότι στο Κύπελλο ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί τελευταία φορά σε τελικό το 2014 με το τριφύλλι να επικρατεί με 4-1 με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει σπουδαία εμφάνιση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε για πρώτη φορά στο 6’ αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς ήταν άστοχο. Στο 11ο λεπτό ο Γκάρι Ροντρίγκες γέμισε προς την περιοχή αλλά ο Τικίνιο δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ από τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά. Στο 32΄ο ΠΑΟΚ έφτασε απειλητική στην περιοχή των Πειραιωτών αλλά ο Μπίσεσβαρ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 41ο λεπτό έγινε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Ο Εμβιλά έβγαλε τον Μασούρα τετ α τετ με τον Πασχαλάκη με τον Έλληνα τερματοφύλακα να διώχνει.

Στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά ο Μασούρας κόπηκε πριν γίνει απειλητικός. Στο 66΄ο Μιτρίτσα έκανε το σουτ και ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ, που ήταν και το πρώτο στο ματς.

Στο 72ο λεπτό ο Λύρατζης έκανε το σουτ και ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του. Λίγες στιγμές αργότερα οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μασούρα και τον Ροντρίγκες.

Στο 78’ ο Κούρτιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια ο Πασχαλάκης μπλόκαρε γύρισμα του Μασούρα προς την περιοχή.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Λαλά μέσα από την περιοχή στο 81’. Το ματς είχε αποκτήσει έναν ξέφρενο ρυθμό.

Στο 83’ ο Σοάρες επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βατσλίκ που ήταν εκτός θέσης αλλά ο Τσέχος απέκρουσε. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε λάθος του Καρβάλιο που έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Στο 85΄ο Μιτρίτσα σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ. Στο 90ο λεπτό ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Σισέ και τον Εμβιλά να μη μπορούν να βρουν τη μπάλα.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη ευκαιρία και οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 99’ ο Τέιλορ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η προσπάθειά του δε βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία με τον Καμαρά μέσα από την περιοχή.

Στο 104’ η ομάδα του Πειραιά κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Πασχαλάκη. Ο διαιτητής συμβουλεύθηκε το VAR στη συγκεκριμένη φάση. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εύστοχος και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 108’ με τον Τσόλακ. Μετά από ωραία ενέργεια του Λύρατζη, ο Σβάμπ έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε στον Ολιβέιρα και ο τελευταίος βρήκε τον Κροάτη επιθετικό που νίκησε τον Βατσλίκ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (111′ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61′ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111′ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75′ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75′ Αραμπί)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46′ Σοάρες-Τσόλακ 105+1′), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62′ Μίτριτσα-89′ Τέιλορ), Άκπομ (72′ Ολιβέιρα)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT