Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Από το Μονακό στο Βελιγράδι

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Από το Μονακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός έχει από σήμερα την ευκαιρία να προκριθεί στο φάιναλ φορ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παιχνίδι μακριά από τη μεγάλη ανταμοιβή για την εξαιρετική πορεία και εικόνα που παρουσίασε στη φετινή Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Απόψε (22.00) στο Μονακό, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα καλούνται να είναι συνεπείς στο ραντεβού με το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21/5), το πρώτο τους ύστερα από αυτό της Κωνσταντινούπολης το 2017.

Μετά το «μπρέικ» στο «μπρέικ» της Μονακό και το 2-1 που έκαναν το βράδυ της Τετάρτης, οι Πειραιώτες έχουν σίγουρα την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά και την άνεση που τους δίνει το γεγονός πως και να χάσουν δεν… χάνονται. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του ισοφαρίσουν τη σειρά των αγώνων σε 2-2, τα πάντα θα κριθούν σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Μπαρτζώκας: Πιστεύω πως είναι η πιο δύσκολη και σκληρή σειρά στην Ευρωλίγκα. Εμείς θα παίξουμε με το ίδιο πνεύμα.

Ο περιορισμός του Αμερικανού άσου σε χαμηλά ποσοστά ήταν ένα από τα κλειδιά της νίκης και θα είναι και σήμερα η βασική επιδίωξη των «ερυθρόλευκων». Τα άλλα ήταν η καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, το ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, η ψυχραιμία στις κρίσιμες τελευταίες στιγμές του αγώνα, η απόδοση του Βεζένκοβ, η ενεργοποίηση του Φαλ…

«Πιστεύω πως είναι η πιο δύσκολη και σκληρή σειρά στην Ευρωλίγκα. Εμείς θα παίξουμε με το ίδιο πνεύμα», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού, θέλοντας να υπενθυμίσει τα εμπόδια που θα κληθεί να υπερπηδήσει και στο αποψινό ματς η ομάδα του για να πάρει την πρόκριση. Η Μονακό απέδειξε πως είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει και που ξέρει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, αν κάτι έχει διαφανεί σε αυτά τα τρία παιχνίδια, είναι πως δεν διαθέτει το βάρος της φανέλας του αντιπάλου της.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να τελειώσει από σήμερα την αποστολή του και να μη φορτωθεί την πίεση και το άγχος ενός τελικού στην κατάμεστη έδρα του. Στο χέρι του είναι να το καταφέρει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT