Champions League, Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Ραντεβού στο Παρίσι

Champions League, Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Ραντεβού στο Παρίσι

Η Βιγιαρεάλ έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 2-0 αλλά οι «Reds» αντέδρασαν έκαναν την ανατροπή (2-3) και με δύο νίκες πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βιγιαρεάλ έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 2-0 αλλά οι «Reds» αντέδρασαν έκαναν την ανατροπή (2-3) και με δύο νίκες πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έκανε μία σχεδόν τέλεια εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη και το γρήγορο γκολ που πέτυχε. Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 41ο λεπτό αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κλοπ αντέδρασαν και πήραν τη νίκη.

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στον τελικό της μετά το 2019 όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο με νίκη επί της Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης. Παράλληλα έμεινε στο κυνήγι του quadruple, της κατάκτησης των τεσσάρων τίτλων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Τσάμπιονς Λιγκ, Λιγκ Καπ) που αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση της χρονιά.

Ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ έχει αντίκτυπο και στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μετά την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ήθελαν η ομάδα του Ουνάι Έμερι να μην κατακτήσει το τρόπαιο για να ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία από τον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Έτσι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα κερδίσει γύρο και παράλληλα λίγες ακόμη ημέρες ξεκούρασης,

Οι Ισπανοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Κλοπ και άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Ντιά. Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ είχαν τον έλεγχο και εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων.

Στο 16’ ο Μορένο απείλησε με τον Ρόμπερτσον να διώχνει με το κεφάλι. Στο 24’ η ομάδα του Κλοπ έβγαλε μία υποσχόμενη αντεπίθεση αλλά ο Ζότα έκανε φάουλ στον αντίπαλό του.

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι έπαιζαν υποδειγματική άμυνα. Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν κενούς χώρους ενώ έβγαιναν νικητές σε κάθε μονομαχία.

Στο 37’ η Βιγιαρεάλ έβγαλε την αντεπίθεση μετά από λάθος του Κεϊτα με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Λο Σέλσο από τον Άλισον. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοκλέν έκανε το 2-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 49’ η Λίβερπουλ έκανε υποψία ευκαιρίας μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ – Άρνολντ. Στο 55’ ο Άγγλος μπακ σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 57’ ο Μανέ έκανε τη σέντρα αλλά ο Ντίας έκανε πολύ κακό τελείωμα. Στο 62ο λεπτό ο Φαμπίνιο σούταρε και νίκησε τον Ρούλι για το 2-1 ενώ η Λίβερπουλ είχε νέα ευκαιρία με τον Ντίας λίγο αργότερα.

Με κεφαλιά του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή η Λίβερπουλ ισοφάρισε το ματς με τον τερματοφύλακα Ρούλι να κάνει πάλι λάθος υπολογισμό. Στο 74’ η Λίβερπουλ βρήκε τρίτο γκολ με τον Μανέ και το ματς «έσβησε» από άποψη ρυθμού.

Η Βιγιαρεάλ ολοκληρώσε τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Καπού.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Εμερι): Ρούλι, Εστουπινιάν (79’ Τριγέρος), Πάου Τόρες, Αλμπιόλ (79’ Οριέ), Φόιθ, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (68’ Πεντράθα), Λο Σέλσο, Ζεράρ Μορένο (68’ Τσουκουέζε), Ντιά (80’ Πάκο Αλκάθερ).

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Ρόμπερτσον (80’ Τσιμίκας), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Ναμπί Κεϊτά (79’ Χέντερσον), Τιάγκο (80’ Κέρτις Τζόουνς), Ντιόγκο Ζότα (46’ Λουίς Ντίας), Σαλάχ, Μανέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT