Η ΕΟΕ βράβευσε τους ανθρώπους του αθλητισμού

Η ΕΟΕ βράβευσε τους ανθρώπους του αθλητισμού

Επίλεκτα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας τίμησε σε λαμπρή εκδήλωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίλεκτα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας τίμησε σε λαμπρή εκδήλωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Λόγω της πανδημίας, η ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων δεν είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και η συνύπαρξη στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ όλων των αθλητών (και των προπονητών τους) που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όλων όσοι διακρίθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη διάρκεια του 2021, ήταν μια νότα αισιοδοξίας για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η δυσάρεστη κατάσταση ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αναφερόμενος εν συνεχεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εγκαταστάσεων και η συντήρησή τους. Πολλές εγκαταστάσεις και κυρίως κολυμβητήρια είναι κλειστά ή σε άθλια κατάσταση. Η ΕΟΕ είναι σύμφωνη με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ομάδες ή ιδιώτες, όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα, να παραμένουν λειτουργικές και να μην επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος. Ωστόσο, αν χαθούν τα προπονητήρια για τα αθλήματα που στεγάζονται σε αυτά, κινδυνεύει να καταστραφεί μεγάλο μέρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας».

Εκτός από τους ολυμπιονίκες Μ. Τεντόγλου, Στ. Ντούσκο, Λ. Πετρούνια και τα μέλη της εθνικής ομάδας πόλο, βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους και οι Β. Κοκκαλάνης, Β. Καραχάλιου, Δ. Ραψομανίκης, Κ. Χαμαλίδης, Μ. Πρεβολαράκη, Α. Ντουντουνάκη και η εθνική ομάδα καράτε. Βραβεύθηκαν, επίσης, για τη μακρόχρονη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, την πολυετή προσφορά τους στην ΕΟΕ και ιδιαίτερα για το έργο τους στις Ομοσπονδίες Κολύμβησης, Καλαθοσφαίρισης και Αρσης Βαρών αντίστοιχα οι Δ. Διαθεσόπουλος, Γ. Βασιλακόπουλος και Γ. Σγουρός. «Σε δύσκολους καιρούς ο αθλητισμός ενώνει και θριαμβεύει. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τη στήριξη ιδίως του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που αποτελεί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε την πλέον ασφαλή διέξοδο και επένδυση για τη νεολαία και την κοινωνία μας», επισήμανε ο κ. Σγουρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή