Τσέλσι: Ο Τοντ Μπόελι νέος ιδιοκτήτης

Τσέλσι: Ο Τοντ Μπόελι νέος ιδιοκτήτης

Στα χέρια του Τοντ Μπόελι περνάει η Τσέλσι όπως ανακοίνωσε επίσημα ο λονδρέζικος σύλλογος

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια του Τοντ Μπόελι περνάει η Τσέλσι όπως ανακοίνωσε επίσημα ο λονδρέζικος σύλλογος.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα. Την αλλαγή ιδιοκτησίας ανακοίνωσε επίσημα η Τσέλσι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μποέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου.

«Από την συνολική επένδυση, τα 2,5 δισ.λίρες θα μπουν στον παγωμένο λογαριασμό στη Βρετανία με σκοπό το 100% να μεταφερθεί προς φιλανθρωπική ενίσχυση, όπως έχει επιβεβαιωθεί και από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Έπειτα, για να διοχετευτεί αυτό το ποσό στον τελικό του σκοπό, θα πρέπει να ληφθεί η έγκριση από την Κυβέρνηση ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν τα χρήματα από τον παγωμένο λογαριασμό».

Στην κοινοπραξία μαζί τον Τοντ Μπόελι συμμετείχαν ακόμη ο συνιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Μακ Γουόλτερ, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βάις και ο επενδυτικός οίκος, Clearlake Capital. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα, ο Μπόελι θα βρίσκεται στο Λονδίνο το απόγευμα του Σαββάτου για να παρακολουθήσει διά ζώσης το ματς της Τσέλσι με τη Γουλβς.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπόελι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Για τη μεταφορά των εσόδων από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα βάλουν 1,75 δισεκατομμύρια λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, την Ακαδημία, την ομάδα γυναικών και το Kingsmeadow, όπως και συνεχή χρηματοδότηση για το Ίδρυμα της Τσέλσι.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea FC (@chelseafc)

Ποιος είναι ο Τοντ Μπόελι

Ο Μπόελι διαχειρίζεται το 60% της εταιρείας επενδύσεων Eldridge Industries, αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας κατέχει το 20% της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, έχει ακόμη ποσοστό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, Λος Άντζελες Σπαρκς. Τον Ιούλιο του 2021 είχε αποκτήσει μαζί με τον Μαρκ Ουόλτερ το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς.

Μία από τις επενδύσεις είναι το Fortnite, το εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι. Εκτιμάται ότι η περιουσία του φτάνει τις 3,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Το 2019, ο Μπόελι είχε καταθέσει προσφορά 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση της Τσέλσι, η οποία απορρίφθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Σε συνεντεύξεις του είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε σύλλογο της Premier League.

«Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το αμερικανικό ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη “ποδόσφαιρο”. Είναι γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο προϊόν στον κόσμο» σημείωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή