Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη για το Conference

Σούπερ Λιγκ 1: Μάχη για το Conference

Εχασε έδαφος ο Αρης, αλώβητος ο Παναθηναϊκός, που πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα κρίθηκε οριστικά την περασμένη Τετάρτη η μάχη του τίτλου και τρεις μέρες αργότερα, το περασμένο Σάββατο, ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο και στα πιο χαμηλά στρώματα της Σούπερ Λιγκ 1: η Λαμία απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και κατέλαβε τη 13η θέση, που την οδηγεί σε διπλούς αγώνες μπαράζ με την ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Βέροια – Λεβαδειακός και έπαθλο το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία την επόμενη περίοδο. Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιστρέφει μετά δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την αντεπίθεση που ξεκίνησε στα πλέι άουτ.

Με την εικόνα ξεκάθαρη πλέον στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας, ανοικτά παραμένουν μόνο τα κουτάκια που κρίνουν τις θέσεις για το Conference League. Τρεις στροφές πριν από το τέλος, αυτή η άγονη αγωνιστική, με τα μόλις 4 γκολ σε 7 αναμετρήσεις, διεύρυνε το πλεονέκτημα που είχε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημά της, καθώς το ισόπαλο 0-0 που απέσπασε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πήρε πολύ μεγαλύτερη αξία χάρη στη νίκη τού (αδιάφορου βαθμολογικά και με πολλά νέα πρόσωπα) Ολυμπιακού επί του Αρη μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Οι «πράσινοι» αποσπάστηκαν έτσι… 2,5 βαθμούς από ΑΕΚ και Αρη, υπό την έννοια ότι έχουν το πλεονέκτημα και με τους δύο σε περίπτωση ισοβαθμίας, πέρα από τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρει η πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου. Η ήττα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα δεν του δημιουργεί ανασφάλεια για το ευρωπαϊκό εισιτήριο παρά μόνο για τη 2η θέση, την οποία κρατά παρά τα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια πλέι οφ χωρίς νίκη (9 στη σειρά με Ευρώπη – Κύπελλο), με διαφορά 5 βαθμών πλέον. Μια 2η θέση που δεν δίνει κανένα πλεονέκτημα στα προκριματικά του Conference League, αλλά αν χαθεί θα τσαλακώσει την εικόνα του στο τέλος.

Αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λιγκ 1 ο Απόλλων Σμύρνης – Αύριο ξανά σέντρα στα πλέι οφ με ντέρμπι «αιωνίων».

Πολύ κρίσιμη για τη μάχη της Ευρώπης είναι η αυριανή 8η (και εμβόλιμη) αγωνιστική των πλέι οφ, που περιλαμβάνει τα δύο πιο κλασικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και στην Τούμπα το ΠΑΟΚ – Αρης. Λίγο νωρίτερα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι στα δόντια όλων και παρότι δεν έχει ευρωπαϊκή διέξοδο κυνηγά κάθε παιχνίδι και δυσκολεύει τη ζωή όλων των αντιπάλων του. Το παρήγορο για την «Ενωση» είναι ότι έχει νικήσει τους Γιαννιώτες και στα τρία παιχνίδια τους φέτος, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα του Big 5.

Οπως έδειξε και στο «Κλ. Βικελίδης», ο Ολυμπιακός δεν θα εμφανιστεί χαλαρός στο ντέρμπι κι ας επιτρέπει η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και να δοκιμάσει άλλους με λιγοστό χρόνο συμμετοχής ή από τη Β΄ ομάδα. Αν και είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του μετά την κατάκτηση του τίτλου, η φιέστα του Ολυμπιακού δεν θα γίνει κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο», αλλά το ερχόμενο Σάββατο με τον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του αυτή την περίοδο. Οι Σισέ και Μανωλάς δύσκολα υπολογίζονται, ενώ, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα δει σήμερα αν οι τραυματίες Χουάνκαρ και Γκατσίνοβιτς θα είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι.

Ο Αρης πηγαίνει στην Τούμπα χωρίς τον Εντιαγέ, ο οποίος υπέστη θλάση β΄ βαθμού στο ισχίο και θα χάσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια της περιόδου. Οι Σάσα, Γκάνεα παραμένουν αμφίβολοι, αλλά ο Καμαρά εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεπέρασε την ίωση και θα είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου, ο οποίος περιμένει και τον Λύρατζη, δύσκολα όμως τους Βιερίνια και Κρέσπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT