Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία πρόκριση στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία πρόκριση στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 5-7, 7-6(4) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 5-7, 7-6(4) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ, σέρβιρε για τη νίκη στο δεύτερο αλλά ο Ντιμιτρόφ πήρε τέσσερα σερί γκέιμ και οδήγησε τον αγώνα σε τρίτο σετ. Ο Βούλγαρος είχε την ευκαιρία να κλείσει τον αγώνα στο 5-4 και το σερβίς του αντιπάλου του αλλά ο Τσιταιπάς αντιμετώπισε με επιτυχία τα δύο ματς πόιντ.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη επί του Βούλγαρο τον τελευταίο μήνα. Ο Τσιτσιπάς έχει συνολικά πέντε νίκες επί του Ντιμιτρόφ σε έξι αναμετρήσεις.

Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ που επιβλήθηκε με 4-6, 6-2, 1-6 του Πάμπλο Καρένιο Μπόυστα. Ο Έλληνας τενίστας μετράει τέσσερις νίκης σε ισάριθμες αναμετρήσεις, όλες σε σκληρή επιφάνεια.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε μπρέικ πολύ νωρίς στον αγώνα και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ. Ο Ντιμιτρόφ είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο έβδομο γκέιμ αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε για το 6-3 στο πρώτο σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς άντεξε την πίεση αφού ο αντίπαλός του είχε ευκαιρία να του «σπάσει» το σερβίς στη συνέχεια. Εν τέλει το κράτησε, προηγήθηκε με 5-3 αλλά όταν σέρβιρε για να κλείσει το ματς δέχτηκε μπρέικ για το 5-5. Ο Ντιμιτρόφ πήρε το γκέιμ στο σερβίς του έκανε το μπρέικ και οδήγησε τον αγώνα σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς απώλεσε τριπλό μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ. Ο Ντιμιτρόφ κράτησε προηγήθηκε με 5-4 και είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς σερβίς του κορυφαίου Έλληνα τενίστα χάνοντας εν τέλει ματς πόιντ. Ο Βούλγαρος είχε νέα ευκαιρία στο 6-5 αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε οδηγώντας το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Ντιμιτρόφ στο τάι μπρέικ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-0 αλλά ο Ντιμιτρόφ με καλό σερβίς μείωσε σε 5-4 με τον Τσιτσιπά να κλείνει τον αγώνα στο σερβίς του. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή