Superleague, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2: Φουλάρει για την Ευρώπη

Superleague, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2: Φουλάρει για την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Φάληρο για την όγδοη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Φάληρο για την όγδοη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 58 βαθμούς. Το τριφύλλι όχι μόνο έχει το πάνω για την τρίτη θέση αλλά μπορεί να τερματίσει ακόμη και στη δεύτερη.

Οι πράσινοι μείωσαν στους δύο βαθμούς την απόσταση από τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες μάλιστα θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός, που έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα έμεινε στους βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 10ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Παλάσιος. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πιέσει από εκείνο το σημείο.

Στο 18’ ένα σουτ του Λόπες μπλοκαρίστηκε όπως και ένα σουτ του Καμαρά λίγο αργότερα. Στο 23ο λεπτό ο Καρλίτος μπήκε αντί του Ιωαννίδη που τραυματίστηκε.

Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή απείλησε κυρίως με τον Λόπες αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Ροντρίγκες και τον Ελ Αραμπί.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός βγήκε γκολ νωρίς. Στο 54’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2 με τον Σένκενφελντ από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ.

Στη συνέχεια το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά λόγω καπνογόνων. Στο 71’ οι Πειραιώτες μείωσαν με τον Τικίνιο δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ντέρμπι.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Το ματς άνοιξε με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα έχοντας έναν παθητικό ρόλο.

Στο 90ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος σούταρε αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του ματς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46′ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά (79′ Κανέ), Ροντρίγκες (64′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (46′ Τικίνιο), Λόπες (79′ Μασούρας), Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (78′ Χουάνκαρ), Σάρλια, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Σάντσες, Αϊτόρ (63′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63′ Βιτάλ), Ιωαννίδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή