UEFA – Τσέφεριν: «Αλαζονική προσπάθεια μιας χούφτας ολιγαρχών»

UEFA – Τσέφεριν: «Αλαζονική προσπάθεια μιας χούφτας ολιγαρχών»

Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα τέλος, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια, υπογράμμισε με τρόπο θριαμβευτικό ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα τέλος, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια, υπογράμμισε με τρόπο θριαμβευτικό ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατά το χθεσινό τακτικό συνέδριο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Βιέννη.

«Για μένα το σχέδιο αυτό έχει τελειώσει μια και καλή, ή τουλάχιστον για τα προσεχή 20 έτη», είπε ο Σλοβένος παράγοντας. «Αργότερα δεν ξέρω τι θα γίνει», πρόσθεσε, αποκαλώντας την ΕΣΛ «αλαζονική προσπάθεια μιας χούφτας ολιγαρχών και αριστοκρατών του ποδοσφαίρου υπέρ ενός σχεδίου που θα καταπατούσε όλες τις αξίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

Παρέμβαση για το θέμα στο συνέδριο της UEFA έκανε και ο Ελληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε με έμφαση ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας και υποσχέθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα δράσει για την «υπεράσπιση του μοντέλου του ποδοσφαίρου», το οποίο «πρέπει να παραμείνει ανοικτό, βασισμένο στην αθλητική ικανότητα, και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, όχι τα κέρδη ολίγων».

Ο κ. Τσέφεριν έκανε εκτενή αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό, με σημαντικότερη την πανδημία, επαναλαμβάνοντας σε κάθε παράδειγμα ότι «το ποδόσφαιρο είναι ο νικητής».

Μύδροι Τσέφεριν κατά της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, την οποία θεωρεί ότι μπήκε στο «χρονοντούλαπο».

«Το μόνο στο οποίο το ποδόσφαιρο είναι χαμένο, είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε, υπερασπιζόμενος σθεναρά την απόφαση προσωρινού αποκλεισμού της Ρωσίας από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και τη μη αποβολή της ρωσικής ομοσπονδίας από τους κόλπους της UEFA, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν υπερβολικό.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι δεν ανέμενε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον τελικό του Conference League, που θα γίνει στα Τίρανα σε ένα γήπεδο μόνο 21.000 θέσεων, υποσχόμενος στο μέλλον ο τελικός να γίνεται σε μεγαλύτερο γήπεδο.

Επίσης η UEFA επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Euro 2024 θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου σε 10 πόλεις της Γερμανίας, με τον πρώτο αγώνα στο Μόναχο και τον τελικό στο Βερολίνο. Η κλήρωση των προκριματικών θα γίνει φέτος στις 9 Οκτωβρίου και η κλήρωση των τελικών στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT