Βόλεϊ: Κατάθεση ψυχής και «πράσινος» ο τίτλος

Βόλεϊ: Κατάθεση ψυχής και «πράσινος» ο τίτλος

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το γυναικείο βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού, υπερίσχυσε με 3-1 (23-25, 28-26, 25-21, 25-22) και κατέκτησε, ύστερα από 11 χρόνια, το πρωτάθλημα.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το γυναικείο βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού, υπερίσχυσε με 3-1 (23-25, 28-26, 25-21, 25-22) και κατέκτησε, ύστερα από 11 χρόνια, το πρωτάθλημα. Οι «πράσινες» με αυτόν τον τίτλο έκαναν «νταμπλ», το οποίο είναι το 6ο στην ιστορία τους, ενώ το «τριφύλλι» έχει πλέον στην τροπαιοθήκη του 24 τρόπαια από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Το κλειστό του Ρέντη αποδείχθηκε «γούρικο» εφέτος για τις ομάδες βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Τον Απρίλιο, στο «Μελίνα Μερκούρη», οι άνδρες «σφράγισαν» εκεί το πρωτάθλημα και χθες, στον ίδιο χώρο, ήρθε η σειρά της γυναικείας ομάδας να φορέσει το «στέμμα» κορυφαίας ομάδας και να πανηγυρίσει τον τίτλο. Το πρώτο σετ βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό χάρη στην καλή επίθεση των αθλητριών του, αλλά η συνέχεια της αναμέτρησης εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει και αυτό το σετ «έγειρε» τη ζυγαριά υπέρ των φιλοξενουμένων. Ετσι, στα δύο επόμενα, οι «πράσινες» μπήκαν με αυτοπεποίθηση και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή απέναντι σε μία ομάδα με πολύ πιο ακριβό ρόστερ. Οι αθλήτριες του «τριφυλλιού» κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλήτριες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες: Λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και τη θέση του Απόστολου Οικονόμου πήρε ο Σέρβος Μπράνκο Γκάιτς, ενώ κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο με μειονέκτημα έδρας.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού κατέκτησαν το πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-3 του Ολυμπιακού στου Ρέντη.

Η «αυλαία» του κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών θα «πέσει» σήμερα στο ΟΑΚΑ όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα διεξαχθεί τελικός του κυπέλλου της Λίγκας «Νίκος Σαμαράς». Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ (19.15) με στόχο να προσθέσει ακόμη ένα τρόπαιο στη φετινή συλλογή του. Για να κατακτήσουν οι «πράσινοι» τον τίτλο θα πρέπει να νικήσουν με 3-0 ή 3-1. Σε περίπτωση νίκης με 3-2 τότε η κούπα θα κριθεί στο «χρυσό» σετ. Εάν ο ΠΑΟΚ νικήσει (με οποιοδήποτε σκορ) τότε το τρόπαιο θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη και η ομάδα της Μακεδονίας θα κατακτήσει το πρώτο της Λιγκ Καπ. Και οι δύο προπονητές θα έχουν όλους τους αθλητές στη διάθεσή τους.

• Η απονομή του πρωταθλήματος στις γυναίκες του Παναθηναϊκού θα γίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού του Λιγκ Καπ ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή