Σούπερ Λιγκ 1: Ευρώπη με… χαρτί και μολύβι

Σούπερ Λιγκ 1: Ευρώπη με… χαρτί και μολύβι

Δύο αγωνιστικές, πολλά τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Αρη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιο ξεκάθαρα ζητούμενα έχει πλέον η εξίσωση που οδηγεί σε ευρωπαϊκά μονοπάτια, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ, που ξεμπέρδεψε αρκετά τα πράγματα και ας μην άλλαξε ούτε στο ελάχιστο τη βαθμολογική σειρά των τριών ομάδων που μάχονται για την Ευρώπη. Παναθηναϊκός, Αρης και ΑΕΚ προχώρησαν με νίκες, κερδίζοντας όλοι τους βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες, αλλά αυτή ακριβώς η διατήρηση της ίδιας βαθμολογικής κατάστασης είναι που ξεμπερδεύει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στις υπολειπόμενες δύο αγωνιστικές. Πολύ πιθανόν το τοπίο να ξεκαθαρίσει οριστικά από αύριο κιόλας, αν έλθουν όχι και τόσο απίθανα αποτελέσματα στην 9η αγωνιστική.

Μετά τη σπουδαία νίκη του στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη στα χέρια του και ζητάει το πολύ μία νίκη για να σφραγίσει και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό μπορεί να γίνει αύριο στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ή την Τρίτη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ίσως χρειαστεί μόλις ένα βαθμό, αρκεί να προκύψει αύριο νικητής στον κατ’ ουσία «τελικό» Αρης – ΑΕΚ. Εάν αυτό το παιχνίδι έλθει ισόπαλο, τότε οι «πράσινοι» θα χρειαστούν μία νίκη για να ξεμπλέξουν οριστικά και θα την ψάξουν χωρίς τον Ιωαννίδη, που υπέστη διάταση έσω πλάγιου και θα κάνει εντατική θεραπεία μήπως προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου.

Οποιος από τους ισόβαθμους Αρη και ΑΕΚ νικήσει αύριο στον «τελικό», βγαίνει Ευρώπη οτιδήποτε και αν συμβεί στην τελευταία αγωνιστική. Η ισοπαλία ευνοεί τον Αρη γιατί διατηρεί το πάνω χέρι σε ισοβαθμία με την «Ενωση», αλλά και σε οποιαδήποτε (εξαιρετικά απίθανη) τριπλή ισοβαθμία αυτών των δύο ομάδων με κάποιον από τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Σε όλα αυτά τα σενάρια, χαμένη είναι η ΑΕΚ, η οποία ξεμπλέκει οριστικά μόνο με νίκη στο Χαριλάου. Με ισοπαλία, θα πρέπει να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στην τελευταία αγωνιστική, απ’ αυτό του Αρη στα Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT