Κύπελλο Αγγλίας, Τσέλσι – Λίβερπουλ 5-6 (πεν.): Κόκκινη η κούπα με υπογραφή Τσιμίκα

Κύπελλο Αγγλίας, Τσέλσι – Λίβερπουλ 5-6 (πεν.): Κόκκινη η κούπα με υπογραφή Τσιμίκα

Με τον Κώστα Τσιμίκα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι η Λίβερπουλ πήρε το Κύπελλο Αγγλίας στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Κώστα Τσιμίκα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι η Λίβερπουλ πήρε το Κύπελλο Αγγλίας στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι. Ο τελικός εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βρουν γκολ στην κανονική διάρκεια και την παράταση. 

Αυτό είναι το 8ο Κύπελλο για τη Λίβερπουλ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετική διάθεση στον τελικό. Η ομάδα του Κλοπ έχασε την πρώτη της πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 4’ ενώ στο 9’ ο Μεντί αναγκάστηκε να κάνε μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Ντίας.

Η Λίβερπουλ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Ντίας και του Άρνολντ. Η Τσέλσι στο 18’ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Πούλισικ να καταλήγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε.

Στο 28ο λεπτό οι Λονδρέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Άλισον να αποκρούει προσπάθεια του Αλόνσο. Η ομάδα του Τούχελ είχε τον έλεγχο του αγώνα σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Στο 33’ ο Σαλάχ αντικαταστάθηκε έχοντας πρόβλημα στον προσαγωγό. Στο 45’ ο Ζότα έχασε ευκαιρία μετά από ωραία πάσα του Ρόμπερτσον. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Λουκάκου πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 48’ η Τσέλσι είχε δοκάρι μετά από κακή εκτίμηση του Άλισον. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία δεν έβρισκαν στόχο.

Η Λίβερπουλ είχε δύο δοκάρια μέσα σε ένα λεπτό στο 83ο και το 84ο λεπτό. Στο 90’ ο Ντίας πλάσαρε αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες και ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα ο Αθπιλικουέτα είχε δοκάρι στο δεύτερο πέναλτι της Τσέλσι. Ο Μεντί με τη σειρά του απέκρουσε την προσπάθεια του Μανέ στο 5ο πέναλτι και η διαδικασία συνεχίστηκε. Ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Μάουντ και ο Τσιμίκας στη συνέχεια ευστόχησε δίνοντας την κούπα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. 

Η διαδικασία των πέναλτι 

Μάρκος Αλόνσο 1-0 η Τσέλσι
Μίλνερ 1-1 η Λίβερπουλ
Αθπιλικουέτα – Δοκάρι
Τιάγκο Αλκάνταρα 1-2 η Λίβερπουλ
Ρις Τζέιμς 2-2 η Τσέλσι
Φιρμίνο 2-3 η Λίβερπουλ
Μπάρκλεϊ 3-3 η Τσέλσι
Αλεξάντερ-Αρνολντ 3-4 η Λίβερπουλ
Ζορζίνιο 4-4 η Τσέλσι
Μανέ – Απόκρουση Μεντί 
Ζίγιεχ 5-4 η Τσέλσι
Ντιόγκο Ζότα 5-5 η Λίβερπουλ
Μάουντ- Απόκρουση Άλισον
Τσιμίκας 5-6 η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Τσάλομπα (106’ Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Ρις Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (66’ Καντέ), Αλόνσο, Μάουντ, Πούλισικ (106’ Λόφτους Τσικ) (119’ Μπάρκλεϊ), Λουκάκου (85’ Ζίγιεχ).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ (91’ Μάτιπ), Ρόμπερτσον (110’ Τσιμίκας), Τιάγκο, Χέντερσον, Κεϊτά (74’ Μίλνερ), Σαλάχ (33’ Ντιόγκο Ζότα), Μανέ, Ντίας (98’ Φιρμίνο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή