Mείωσε σε 2-1 τη σειρά στο χάντμπολ η Ενωση

Mείωσε σε 2-1 τη σειρά στο χάντμπολ η Ενωση

Παράταση στη μάχη για τον τίτλο της Χάντμπολ Πρέμιερ (Α1 ανδρών) έδωσε η ΑΕΚ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στη μάχη για τον τίτλο της Χάντμπολ Πρέμιερ (Α1 ανδρών) έδωσε η ΑΕΚ. Η Ενωση νίκησε στη Χαλκίδα τον Ολυμπιακό με 26-23 και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου, στη Χαλκίδα, με τυπικά γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους».

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να οδηγήσει τη διοργάνωση σε τέταρτο τελικό, ώστε να αποκτήσει ελπίδες για να διατηρήσει το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Προηγήθηκε με 2-0 ενώ, στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με 6-6. Η Ενωση όμως πέρασε και πάλι μπροστά και το ημίχρονο τη βρήκε στη θέση του «οδηγού», καθώς προηγείτο των αντιπάλων της με δύο τέρματα (13-11).

Ο πλουραλισμός στην επίθεση, η καλή άμυνα και το πάθος των παικτών της Ενωσης για νίκη, σε συνδυασμό με τα λάθη από πλευράς των «ερυθρολεύκων», βοήθησαν την ΑΕΚ να διευρύνει τη διαφορά (20-14). Οι «Πειραιώτες» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά η διαφορά των τερμάτων ήταν μεγάλη. Οι αθλητές της περυσινής πρωταθλήτριας Ελλάδας άντεξαν στην πίεση και εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο χωρίς να αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Το τελευταίο τέρμα το πέτυχε ο Τζηράς και η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια με 26-23.

Τα περισσότερα γκολ για την ΑΕΚ πέτυχε ο Κεδέρης (6) και ακολούθησαν οι Μυλωνάς (4), Αραμπατζής (3) και Κοτσιώνης (3). Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Παπαδόπουλος (5). Εάν χρειαστεί και 5η αναμέτρηση, αυτή θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή