Το ΟΑΚΑ στρέφεται στον στίβο

Το ΟΑΚΑ στρέφεται στον στίβο

Θα υποστεί ριζικό «λίφτινγκ» εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις του

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα ημέρα για το Ολυμπιακό Στάδιο και κατ’ επέκταση για τον ελληνικό στίβο σηματοδότησε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για αντικατάσταση των ταρτάν. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και η διοίκηση του ΟΑΚΑ, και ύστερα από 20 χρόνια το στάδιο θα αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε να φιλοξενήσει και διεθνείς αγώνες.

Το έργο περιλαμβάνει, εκτός από την αντικατάσταση των ταρτάν, τη στεγανοποίηση των οροφών και την αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ. Ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 5.847.840 ευρώ και θα καλυφθούν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύμβαση που υπεγράφη προβλέπονται σημαντικές εργασίες συνολικού ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις για το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Ραφήνας, για την ανακατασκευή των «σπιτιών» του κλειστού στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία, ενώ στις 2 Ιουνίου θα καταβληθούν στις ομοσπονδίες 9.000.000 ευρώ από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, με τον ΣΕΓΑΣ να εισπράττει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι τα έργα έχουν ως στόχο να «αποτελέσει η Αττική μία μητρόπολη αθλητισμού», καθώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και «η χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, του κλειστού της Ν. Σμύρνης, του Καπαγέρωφ στον Πειραιά, του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, των κολυμβητηρίων στη Ν. Μάκρη και του Μαραθώνα, κ.ά.». Το «παρών» στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αλλά και εμβληματικές μορφές του ελληνικού στίβου, όπως οι Αννα Βερούλη και Σοφία Σακοράφα (νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ), Τασούλα Κελεσίδου, Ολγα Βασδέκη, Αγγελος Παυλακάκης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Χάρης Παπαδιάς, Χρήστος Μελέτογλου και Μαρία Πολύζου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή