Πόλο ανδρών: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πόλο ανδρών: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 14-12 της Βουλιαγμένης στα πέναλτι και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών με 3-0 νίκες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 14-12 της Βουλιαγμένης στα πέναλτι και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών με 3-0 νίκες.

Αυτό είναι το δέκατο σερί πρωτάθλημα για την ανδρική ομάδα πόλο των Πειραιωτών. Η Βουλιαγμένη ήταν ανταγωνιστική στον τρίτο τελικό αλλά δε μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να μειώσει τη σειρά.

Η Βουλιαγμένη, με πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να πάρει ελαφρύ προβάδισμα στον τρίτο τελικό (2-3) με γκολ του Χαλυβόπουλου στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αλλά οι φιλοξενούμενοι με τέρματα των Αλαφραγκή και Σκουμπάκη πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα δύο γκολ (3-5) ενάμιση περίπου λεπτό πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. 

Οι Πειραιώτες μείωσαν στο γκολ με τον Γενηδουνιά και ισοφάρισαν (6-6) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τον Φιλιπόβιτς. Η Βουλιαγμένη με τέρματα των Σκουμπάκη και Κουρούβανη διαμόρφωσε το 5-7 με τον Ολυμπιακό να κάνει το 7-7 με τον Φουντούλη και τον Φιλίποβιτς. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-9 με τον Γκίλλα και ο Χαλυβόπουλος ισοφάρισε δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και ο τρίτος τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι. 

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Φιλίποβιτς, ο Χρυσοσπάθης ήταν εύστοχοι στα δύο πρώτα πέναλτι. Ο Καπότσης και ο Μυλωνάκης από τη Βουλιαγμένη δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζερδεβά με την ομάδα του Πειραιά να έχει ισχυρό προβάδισμα.

Ο Φουντούλης ευστόχησε για τον Ολυμπιακό όπως και ο Καλογερόπουλος για τη Βουλιαγμένη. Η άστοχη εκτέλεση του Γκίλλα έδωσε «φιλί ζωής» στην ομάδα των νοτίων προαστίων που μείωσε με τον Γκιουβέτση. Ο Γενηδουνιάς έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα του Πειραιά εκτελώντας εύστοχα το τελευταίο πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 14-12 (κ.α.10-10)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2, και 4-2 στα πέναλτι

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ: Φιλίποβιτς 1-0, Καπότσης άουτ, Χρυσοσπάθης 2-0, Μυλωνάκης δοκάρι, Φουντούλης 3-0, Καλογερόπουλος 3-1, Γκίλλας άουτ, Γκιουβέτσης 3-2, Γενηδουνιάς 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λότζινα, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή