Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Κούπα για την ομάδα του Μουρίνιο

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Κούπα για την ομάδα του Μουρίνιο

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό των Τιράνων και κατέκτησε το πρώτο Conference League της ιστορίας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό των Τιράνων και κατέκτησε το πρώτο Conference League της ιστορίας.

Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τους «τζιαλορόσι». Η Φέγενορντ έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν έχοντας ως κύριο μέλημα την άμυνα. Στο 17’ η Ρόμα έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του Μιχιταριάν.

Η Φέγενορντ είχε την κατοχή της μπάλας με το πρώτο ημίχρονο να έχει λίγες φάσεις. Στο 29’ καταγράφηκαν η πρώτη τελική του αγώνα που ήταν από τη Φέγενορντ αλλά το σουτ του Ντέσερς κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο.

Τρία λεπτά αργότερα η Ρόμα άνοιξε το σκορ με ωραία προσπάθεια του Τζανιόλο. Ο Ιταλός κατέβασε υπέροχα τη μπάλα με το στήθος μετά από μπαλιά του Μαντσίνι και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του ποδοσφαιριστή της Ρόμα στο φετινό Conference League.

Στο 41’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν με δυνατό σουτ του Κοκτσού αλλά η μπάλα κατέληξε στον Πατρίτσιο. Στις καθυστερήσεις, ο Μαλάσια έκανε τη σέντρα αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόμα μπλόκαρε.

Η Φέγενορντ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο δοκάρι στο 47’ και το 50’. Οι Ολλανδοί πίεσαν προκειμένου να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και είχαν καλές στιγμές με τον Ντέσερς.

Στο 73’ ήταν σειρά της Ρόμα να απειλήσει με τον Βερετού αλλά ο Μπέιλοου απέκρουσε χωρίς να έχει καλή ορατότητα. Στο 82ο λεπτό ο Σινιστέρα έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Πατρίσιο δεν αιφνιδιάστηκε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ρωμαίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πελεγκρίνι που πήρε τη μπάλα από κάθετη του Σπινατσόλα αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Κούπα για την ομάδα του Μουρίνιο-1
REUTERS/Bernadett Szabo

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή