Τένις: Αποκλεισμός – σοκ Σάκκαρη

Τένις: Αποκλεισμός – σοκ Σάκκαρη

Η Μούχοβα (Νο 81) άφησε εκτός Ρολάν Γκαρός την Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 3)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από την Καρολίνα Μούχοβα με 6-7, 6-7 έκοψε απότομα και απρόσμενα την πορεία της στο Ρολάν Γκαρός, ενώ αναμένεται να της στοιχίσει και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε ότι η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 3 στον κόσμο) δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά της. Εχασε γρήγορα το σερβίς της, έκανε λάθη και έδινε συνεχώς ευκαιρίες στην αντίπαλό της. Η Τσέχα αθλήτρια προηγήθηκε και η Μαρία ύστερα από τρία χαμένα γκέιμ βελτιώθηκε και ισοφάρισε σε 5-5. Οι δύο τενίστριες διεκδίκησαν με πάθος το τάι μπρέικ, με τη Μούχοβα να αναδεικνύεται νικήτρια.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Από τα πρώτα λεπτά και οι δύο αθλήτριες έδειξαν αποφασισμένες να παλέψουν για τη νίκη. Και αυτό οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με την Τσέχα να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της και να παίρνει το σετ και την πρόκριση.

Σήμερα το απόγευμα ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ, μετά την επική ανατροπή του επί του Μουζέτι.

Η Μαρία Σάκκαρη σε δηλώσεις της μετά τον αποκλεισμό της απέδωσε τα εύσημα στην αντίπαλό της και αναφέρθηκε στα δικά της λάθη. «Η Μούχοβα έπαιξε στο 200% και εγώ στο 60%. Εκανα πολλά λάθη, κάτι που δεν συνηθίζω και ειδικά στο χώμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι ο στόχος της είναι να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η πρωταθλήτριά μας θα στρέψει τώρα το ενδιαφέρον της στα γήπεδα με γρασίδι και αναμένεται να αγωνιστεί στο Ουίμπλεντον.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Βικτόρια Αζαρένκα νίκησε με 2-0 τη Ζιλ Τάιχμαν, η Κόκο Γκοφ την Αλισαν φαν Ούιτβανκ με 2-0 ενώ η Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς υπερίσχυσε της περυσινής νικήτριας του αμερικανικού όπεν Εμα Ραντουκάνου με 2-1. Στους άνδρες ο Σάσα Ζβέρεφ δυσκολεύτηκε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Τελικά νίκησε τον Σεμπάστιαν Μπάες 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπερίσχυσε του Αλεξ Μόλκαν με 6-2, 6-3, 7-6.

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει μετά τις 18.00 τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ για μια θέση στον τρίτο γύρο. Η επική ανατροπή που πέτυχε στην αναμέτρηση με τον Λορέντζο Μουζέτι στον πρώτο γύρο (επέστρεψε από το 0-2 σε 3 ώρες και 34 λεπτά) δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και φέτος μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του γκραν σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή