Conference League: «Κάηκε» για ακόμη μία φορά η Ρώμη…

Conference League: «Κάηκε» για ακόμη μία φορά η Ρώμη…

Περισσότεροι από 100.000 οπαδοί της Ρόμα υποδέχθηκαν την κυπελλούχο του πρώτου Conference League, «βάφοντας» με τα χρώματα της ομάδας τους τους δρόμους της «Αιώνιας Πόλης».

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 100.000 οπαδοί της Ρόμα υποδέχθηκαν την κυπελλούχο του πρώτου Conference League, «βάφοντας» με τα χρώματα της ομάδας τους τους δρόμους της «Αιώνιας Πόλης». Η αποστολή των «τζαλορόσι» επιβιβάστηκε σε ένα διώροφο λεωφορείο μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο και κατέληξε στο Κολοσσαίο, όπου και αποθεώθηκε από το απίστευτα μεγάλο πλήθος.

«Τι γιορτή! Το πρώτο Conference είναι τζαλορόσο», έγραφε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ», πάνω από τον πηχυαίο τίτλο «Ευχαριστούμε, Ρόμα», εξηγώντας ότι ο Μουρίνιο ξαναέφερε ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιταλία ύστερα από δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

«Στον παράδεισο», έγραφε η «Κοριέρε ντέλο Σπορτ», προσθέτοντας ότι «μια μαγική κίνηση του Τζανιόλο έκρινε τον τελικό και ξέσπασε η γιορτή».

Η… γιουβεντίνικων προτιμήσεων «Τούτοσπορτ» ήταν πιο συγκρατημένη, με σχετικά μικρό θέμα στο πρωτοσέλιδο, που είχε τίτλο «Ο Μου βασιλιάς της Ρώμης».

O… νέος Ρωμαίος αυτοκράτορας δεν κρατήθηκε και απόλαυσε τον θρίαμβό του, υποσχόμενος ότι θα παραμείνει στη Ρόμα και αφήνοντας κάποια δάκρυα να κυλήσουν λέγοντας: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλη τη σεζόν. Αυτό όμως εδώ δεν ήταν δουλειά, ήταν Ιστορία. Επρεπε να γράψουμε Ιστορία και τη γράψαμε!». Με το μετάλλιο του νικητή στον λαιμό, ο Χέρνιχ Μχιταριάν πάντως αφήνει τη Ρόμα, ανηφορίζοντας προς την Ιντερ με διετές συμβόλαιο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Οσο για τη Φέγενορντ, μπορεί η πικρία της ήττας να έμεινε ως τελική γεύση, όμως η μακρά πορεία έως τον τελικό σε μια στερημένη από εγχώριους τίτλους ομάδα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε…», είπε ο τεχνικός Αρνε Σλοτ, ο οποίος παραπονέθηκε διότι ο χρόνος των καθυστερήσεων ήταν μόνο πέντε λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT