Ρολάν Γκαρός: Πρόκριση χωρίς… δράμα για τον Ζβέρεφ

Ρολάν Γκαρός: Πρόκριση χωρίς… δράμα για τον Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός μετά τη νίκη του με 7-6(2), 6-3, 7-6(5) επί του Αμερικανού Μπράντον Νακασίμα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός μετά τη νίκη του με 7-6(2), 6-3, 7-6(5) επί του Αμερικανού Μπράντον Νακασίμα. Ο Γερμανός, άλλωστε, έψαχνε την αντίδραση μετά το θρίλερ των πέντε σετ που είχε προηγηθεί στον προηγούμενο γύρο στο Γαλλικού Όπεν.

«Ανέβασα πολύ το επίπεδό μου σήμερα, ήταν ένας διαφορετικός αγώνας. Το προτιμώ αυτό. Αυτό είναι πολύ καλύτερο για μένα, δεν χάνω πολλά μαλλιά… Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική», είπε ο Ζβέρεφ, ο οποίος στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Μπερναμπέ Ζαπάτα Μιράλες.

Ο 20χρονος Νακασίμα δεν είχε κερδίσει ποτέ παίκτη που βρίσκεται στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης και δεν φαινόταν σε θέση να το κάνει μετά την αγχωτική εκκίνηση του Ζβέρεφ. Ο Αμερικανός πάλεψε να διαχειριστεί την ακατέργαστη δύναμη του Γερμανού, αλλά σταδιακά υπέκυψε στην ανωτερότητα του.

Ο Ζβέρεφ μπήκε αγχωμένος στο πρώτο σετ, αλλά βρήκε λύσεις στο τάι μπρέικ για να το πάρει με 7-6. Ο Γερμανός έκανε μπρέικ για το 3-1 στο δεύτερο σετ και εξαργυρώνοντας το backhand του κράτησε το προβάδισμα και δεν ανησύχησε μέχρι το 6-3.

Ο αγώνας φαινόταν να είναι στην… τσέπη του Ζβέρεφ όταν πήρε το σερβίς του Νακασίμα για να ανοίξει το προβάδισμα σε 3-2 στο τρίτο σετ, αλλά το Νο75 του κόσμου αντέδρασε και οδήγησε τον αγώνα σε ακόμη ένα τάι μπρέικ. Ο Ολυμπιονίκης έμεινε πίσω 4-2, αλλά βρήκε τις καλύτερες γωνίες για να το ανατρέψει και να εξασφαλίσει τη νίκη με 7-5.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή