Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: «Βασίλισσα» της Ευρώπης

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: «Βασίλισσα» της Ευρώπης

Με γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 1-0 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 1-0 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ισπανοί έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου για 14η φορά στην ιστορία τους. Ο Βινίσιους ήταν ο σκόρερ του τελικού αλλά ο Τιμπό Κουρτουά έκανε σπουδαίο ματς για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις κάθε φορά που οι επιθετικοί της Λίβερπουλ ήταν απειλητικοί. Ο τελικός ξεκίνησε με 36 λεπτά καθυστέρηση.

Αυτό είναι το τέταρτο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ στην προπονητική καριέρα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ξεπερνώντας τον Μπομπ Πέισλι και τον Ζινεντίν Ζιντάν με τρία τρόπαια.

Στο 16’ η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη ευκαιρία του τελικού. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ αλλά ο Κουρτουά έκανε σπουδαία επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος σούταρε μετά από πάσα του Μανέ εντός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 19’ ο Αλεξάντερ – Άρνολντ σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα βγήκε πολύ άουτ. Στο 21ο λεπτό ο Μανέ μπήκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε τη μπάλα η οποία στην συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 28ο λεπτό ο Φαμπίνιο σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ άουτ. Στο 34ο λεπτό ο Σαλάχ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλεξάντερ – Άρνολντ με τον Κουρτουά να αγκαλιάζει τη μπάλα εύκολα.

Στο 36’ ο Βινίσιους βγήκε απέναντι στον Άλισον αλλά εξουδετερώθηκε πριν γίνει επικίνδυνος. Στο 41’ ο Χέντερτσον απείλησε με μακρινό σουτ αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μπενζεμά εκμεταλλεύθηκε σερί λάθος αντιδράσεις στην άμυνα της Λίβερπουλ, σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε με διάθεση να απειλήσει. Στο 52’ ο Άρνολντ γύρισε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή αλλά ο Κουρτουά έδιωξε. Στο 58ο λεπτό ο Σαλάχ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε.

Στο 59’ η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με το Βινίσιους. Ο Βαλβέρδε σέντραρε και ο Βραζιλιάνος έσπρωξε τη μπάλα σε κενή εστία.

Στο 64ο λεπτό ο Κουρτουά έκανε ακόμη μία σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Σαλάχ. Ο Βέλγος επενέβη σωτήρια σε πλασέ του Σαλάχ.

Ο Κασεμίρο βρέθηκε μόνος του απέναντι στην εστία του Άλισον αλλά έστειλε τη μπάλα στους παίκτες της Λίβερπουλ. Στο 82’ ο Κεϊτά έπιασε το σουτ αλλά ήταν εντελώς άστοχο. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Σαλάχ έκανε εκπληκτικό κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και πάλι.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του τελικού. 

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77′ Κεϊτά), Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Ντίας (65′ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (86′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (90+3′ Ροντρίγκο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή